Pașaport de România

Extras din referat:

Denumire oficiala: Romania

Suprafata: 237.500Km.2 Populatia: 22.760.449 locuitori Densitatea populatiei: 96 locuitori/Km2 Capitala si orasul cel mai mare: Bucuresti, ( 2.064.474 locuitori ) Limba oficiala: Romana Produse importate: Masini, titei, cocs, minereuri feroase, vehicole, fier. Moneda nationala: Leu Produs intern brut ( PIB ): 22.759 mil. dolari americani Forma de stat: Republica Vecini: N - Ucraina, S - Bulgaria, E - Moldova, V- Ungaria, Iugoslavia

Clima continentala central-europeana se manifesta prin ierni friguroase si veri destul de fierbinti.In Bucuresti temperatura medie anuala a lunii iunie este de 29ºC, cea a lunii ianuarie este de -3ºC, iar cantitatea de precipitatii anuala este de cca 60 cm.

Criza economica a facut ca programul saptamanal de lucru al romanilor sa se reduca in al II lea trimestru cu circa 20 min, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Si in Uniunea Europeana timpul de lucru a scazut cu peste 40 min. Acest lucru se intampla in conditiile in care in Romania programul de lucru este de 41,1ore/sapt,iar in Uniunea Europeana de 40,3ore/sapt.

Magazinele lucreaza intre orele 9:00 si 19:00 de luni pana vineri.

In Romania, pauzele de masa dureaza intre 30 min-1 ora, de obicei intre 13:00 – 13:30.

Anul Nou – 1-2 ianuarie

Pastele – aprilie/mai

Ziua Muncii – 1 mai

Rusaliile – iunie/iulie

Adormirea Maicii Domnului – 15 august

Ziua Nationala – 1 decembrie

Craciunul – 25/26 decembrie

Ziua Unirii – 24 ianuarie

Ziua Femeii – 8 martie

Ziua Eroilor – la 40 de zile dupa Pastele ortodox

Ziua Copilului – 1 iunie

Ziua Constitutiei – 8 decembrie

Dragobetele – 24 februarie

Martisorul – 1 martie

Ziua Armatei – 25 octombrie

In Romania, ca in toate societatile in curs de dezvoltare, familia a suportat profunde transformari: diminuarea rolului parintilor in casatoria tinerilor, scaderea nuptialitatii si a natalitatii, cresterea divortului.

Cresterea frecventei bolilor psihice, a sentimentului de insecuritate, mutatiile aparute in comportamentele descendentilor, printre care cresterea potentialului delincvential in special in randul copiilor proveniti din familii monoparentale , sunt cateva fenomene care trebuie sa ne ingrijoreze.

Familia romana a suportat si ea schimbari profunde de ordin structural si comportamental.

Somajul si saracia explica scaderea continua a natalitatii, daca tinem cont de faptul ca lipsa locuintelor ingreuneaza situatia tinerilor de a-si intemeia o familie.

Societatea moderna ridica problema in contextul psihosocial al epocii noastre. Desi fenomene ca rasismul, violenta, terorismul nu au in principal cauze psihiatrice, ele sunt fenomene care se nasc intr-un anumit climat social.

Notiunea desemneaza totalitatea atitudinilor si comportamentelor prin care anumitor indivizi si grupuri li se refuza drepturile si oportunitatile existente pentru alti indivizi si grupuri, in cadrul uneia si aceleiasi societati.

Intoleranta e o boala grea a Terrei, care ar trebui stearsa de pe fata Pamantului. Toleranta este intelegere, iar intoleranta nu duce la nimic bun. Caci anume ea este usa pe care intra rasismul, discriminarea rasiala, xenofobia. Totusi, pana la urma ne dam bine seama, ca niste romani ce suntem ca de toleranta avem nevoie la orice pas. Pentru a ajunge la bine avem nevoie de toleranta, pentru a fi mai buni avem nevoie de toleranta ,pentru capatarea prieteniei, intelegerii si fericirii avem nevoie de toleranta.

Avem nevoie de ea ca de oxigen.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pasaport de Romania.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Marime:
726.37KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!