Obiective Turistice ale Transilvaniei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Transilvania este regiunea care vreme de mai multe secole s-a aflat sub stapanire Austro-Ungara, dar care, la 1 Decembrie 1918 a revenit definitiv tarii. Aceasta unire a adus multa bucurie, deoarece Transilvania este o zona plina de bogatii, fapt pentru care este atat de importanta din punct de vedere turistic. Regiunea Centru este a doua regiune din punct de vedere turistic a tarii.

Aici sele gasesc vestigii ale civilizatiei daco- romane, castele pline de mister, cetati, zidiri si biserici fortificate, mlte dintre ele incluse lista monumentelor UNESCO.

Universul satelor, farmecul sarbatorilor si al targurilor populare invita turistii sa-si aminteasca de trecutul nostru. Deasemenea, exista statiuni balneo-climaterice, rauri pentru aventuri nautice si partide de pescuit, podgorii si livezi intinse. Si sub aspect cultural regiunea este deosebit de bogata, daca ne gandim la amestecul de etnii, la costumele populare si la serbari, la casele cu arhitectura specifica, la muzica si religie.

1.Cetatile daco-romane

Vechi de aproape 2000 de ani, unele dintre ele incluse in patrimonial UNESCO – Blidaru, Costesti, Piatra Rosie, Capalna si Sarmisegetusa Regia – aceste cetati invita la parcurgerea unui itinerariu al istoriei medievale, pentru a descoperi atmosfera arhaica a formarii neamului romanesc.

Sarmisegetusa, fosta capitala a Daciei, se afla in Muntii Orastiei, in Masiul Sureanu.

2.Orase medievale

Brasov

Orasul care se intinde la poalele muntelui Tampa are suficiente biserici, turnuri, porti si cladiri care sa-i confere calitatea de oras medieval. Incepand din 1384, s-a lucrat aproape un secol la construirea Bisericii Negre, monument de arhtectura remarcabil, de influenta renascentista si baroca. In perioda secolelor XVI-XVIII, Brasovul a detinut faima unei asezari cu meseriasi si negustori de elita. Breslele de demult inca mai dainuie prin marturia unor vechi cladiri, precum Turnul Alb si Turnul Negru, Bastionul tesatorilor, Bastionul postavarilor si Casa Hirscher, in care a fost amenajat restaurantul Crebul Carpatin.

I s-a spus Brasovului “Salzburgul Romaniei”. Frumusetea privelistilor – inclusiv a celor panoramice , desfasurate de pe soseaua ce duce spre Poiana Brasov – indreptateste aceasta comparatie. Municipiul modern de azi este intaiul oras turistic romanesc din zona montana.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Obiective Turistice ale Transilvaniei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 300 cuvinte
Nr caractere:
13 160 caractere
Marime:
228.87KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!