Nivelul de dezvoltare economică al Municipiului Mangalia

Extras din referat:

Principala ramura industrială ce caracterizează economia Municipiului Mangalia este cea de construcţii navale, în oraş existând două şantiere de profil:

Daewoo Mangalia Heavy Industries – investiţie a Concernului coreean Daewoo cu o infrastructură bine pusă la punct şi un plan de dezvoltare rapidă în următorii trei ani;

S.N. Mangalia R.A. cu capital de stat şi activitate în domeniul reparaţiilor şi construcţiilor de nave militare şi civile.

Alte ramuri industriale reprezentative pentru oraş ar fi industria textilă:

două fabrici cu capital privat (majoritar extern):

S.C.”Lumotex” S.A.- capital majoritar german

S.C.”Coral Mod” S.A.- capital majoritar german

Industria alimentară este reprezentată de o fabrică de prelucrare a cărnii de pui, societăţi de prelucrare legume-fructe cu capital privat şi de stat. Urmare activităţii şantierului naval pentru construcţiile de nave de mare tonaj s-a dezvoltat transportul naval, prin Portul Comercial Mangalia.

Dezvoltarea locală este puternic susţinută de Centrul Roman de Afaceri “Marea Neagra”, dotat cu un hotel modern şi săli de conferinţă, unde se desfaşoară cursuri şi seminarii susţinute atât de români cât şi de străini şi care se adresează unui spectru larg de oameni de afaceri.

 Centrul de Afaceri “Marea Neagra” – President

Centrul de Afaceri “Marea Neagra” – Hotel President**** este situat la 50 m de tarmul Marii Negre in centrul legendarului oras Mangalia.  - Primul Centru de Afaceri din zona  - Primul hotel din tara ale carui servicii au fost certificate conform standardului de calitate ISO 9001:2000  - Unicul hotel din tara care a conservat un sit arheologic cu istorie de doua milenii in structura societatii  - Deschis 365 de zile

Alcatuit din :

 Centrul de Afaceri   Pentru evenimente de succes!  Peste 100 de evenimente pe an organizate   Sali moderne:  - capacitati de la 15-350 de locuri  - echipamente performante   Servicii de secretariat   Birouri de inchiriat   Biblioteca documentara   Informatii de afaceri

 Hotel President**** (4 stele)  Destinatia vacantelor tale!  65 de spatii de cazare confortabile, cu/fara vedere la mare.  Sauna, masaj, gimnastica Business Club cu biliard, sah, rummy.  Plaja privata si piscina in aer liber in timpul sezonului estival Restaurant President, Bar Callatis, Cafetaria Jolly .

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nivelul de Dezvoltare Economica al Municipiului Mangalia.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Marime:
417.78KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
George Erdeli
Sus!