Monografia turistică a Egiptului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Descrierea tarii

Egiptul ,numit de Herodot 'darul Nilului ', este patria unei civilizatii stravechi, fascinante si misterioase, ale carei taine au ramas ascunse pana in ziua de azi.

Este situat in Nordul Africii si in partea vestica a Asiei Mici, tarmurile sale fiind spalate de cele doua mari: Marea Mediterana la nord si Marea Rosie la est.

Egiptul cucereste prin antichitatile arhitectonice ce amintesc intr-un mod extrem de vizibil gloria unui imperiu colosal de la inceputul istoriei.

I-a uimit in vechime pe greci si pe romani si continua sa uimeasca generatii intregi.

Intr-un context in care monumentele istorice coexista armonios cu viata actuala, moderna, aceasta tara ofera turistilor varietate in explorare: croaziere pe Nil, scufundari in Marea Rosie sau calatorii la peninsula Sinai.

De cele mai multe ori, tururile in Egipt incep si se termina cu o incursiune in orasul Cairo,capitala tarii, o imensa bijuterie arhitecturala!

Economia Egiptului este dependentă în principal de turism, exporturile de petrol și de cele peste cinci milioane de egipteni care lucrează în străinătate.

Are o populație de apoximativ 78,5 milioane de persoane. Majoritatea populației este concentrată de-a lungul Nilului, fiind în proporție de 80% de religie islamică, restul fiind creștini 17%.

2. Inventariul patrimoniului turistic al zonei

Cairo

Printre cele mai importante obiective turistice din Cairo se numără Muzeul Egiptean de Antichităţi din Piaţa Tahrir care gazduieste 250 000 de obiecte antice,printre care mumii, sarcofage şi fabuloasele comori din mormântul lui Tut AnkhAmun (datând de mai mult de 3 000 de ani), dar şi nenumărate obiecte de artă bizantine,islamice şi de pe vremea faraonilor.

Piramidele

In Egipt au fost descoperite in decursul timpului peste 100 piramide, dar cele mai cunoscute sunt cele trei mari piramide de la Giza: Kheops, Khefren si Menkaura. Cuvantul ”piramida”, pana si azi, se invaluie intr-un total mister, deoarece nu s-a descoperit 100% la ce anume serveau aceste constructii.Un lucru este sigur: sunt constructii facute sa dureze pe vecie si probabil din aceasta cauza au intrat si in topul celor 7 minuni ale lumii antice, fiind singurele din ele 7 inca existente.

TEMPLELE DE LA ABU SIMBEl, asezate la 80 km de granita cu Sudan. Templele au fost construite pe malul raului Nil, iar ulterior, dupa contruirea barajului de la Assuan, ele au parte de o priveliste paradisiaca si anume o combinatie intre Desertul Nubian si Lacul Nasser, unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din lume. Au fost contruite direct in munte, deasupra Nilului, fatada Marelui Templu infatisand 4 colosi de 20 metri inaltime si anume imaginea lui Ramses II. Aici, in fiecare seara are loc un spectacol impresionant, de “ lumina si sunet”, cand pentru pret de aproximativ o ora uiti ca te aflii in secolul XXI, intorcandu-te putin in lumea lui Ramses II si a iubitei sale sotii Nefertari.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Monografia Turistica a Egiptului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 484 cuvinte
Nr caractere:
7 935 caractere
Marime:
872.66KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!