Moldova și Bucovina

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Bucovina-provincia nord-estica a Romaniei-este renumita datorita minunatelor fresce exterioare de pe peretii manastirilor sale.Aceste manastiri,culmi ale artei,cu influente bizantine,reflecta dezvoltarea civilazatiei Moldovei in secolele al XV-lea si al XVI-lea,sub domnia lui Stefan cel Mare (1457-1504).

Moldova are mari suprafete de dealuri si paduri unde putem descoperi lucruri care sunt putin descoperite,dar extraordinare.Un exemplu in acest sens este regiunea Targu Neamt.Daca aveti noroc puteti sa vedeti zimbri,o specie pe cale de disparitie care este reintrodusa intr-o rezervatie naturala.

Exista numeroase trasee marcate pentru drumetii,campinguri,iar in orasele mari,hoteluri confortabile.Vinurile din Moldova sunt vestite de 5 secole.Unele podgorii pot fi vizitate.

IASI SI SUCEAVA

Aceste foste capitale ne vor vraji sin e vor determina sa parcurgem cat mai multe itinerarii bucovinene.In Iasi,oras important al intelectualitatii romanesti,se afla cea mai veche universitate din tara.

Multe case ale scriitorilor romani celebri sunt pastrate aici si transformate in case memoriale.Cel mai cunoscut monument al orasului este biserica Trei Ierarhi,care dateaza din anul 1639.In Suceava,oras care are legaturi aeriene si feroviare directe cu Bucurestiul,merita sa vizitam ruinele cetatii voievodale a lui Stefan cel Mare,ruine aflate pe inaltimile dinapropierea orasului.

TARGU NEAMT

Din acest oras se poate ajunge la foarte multe manastiri si cetati care merita vizitate.

Manastirea Agapia,datand din secolul XVII-lea,se inalta alba si stralucitoare,ca un templu grec.Manastirea Neamt este cea mai veche manastire din Moldova, iar Cetatea Neamtului era un punct cheie pentru apararea zonei. Putin mai la vest se afla muntele Durau si statiunea de schi cu acelasi nume.

Manastirile din Bucovina

Aceste manastiri sunt principala atractie a Bucovinei, datorita frescelor in culori vii de pe zidurile bisericilor lor. Acestea ilustreaza scene biblice si alte scene religioase si sunt realizate intr-un stil asemanator cu cel al benzilor desenate, adica pe segmente. Ele aveau rolul de a starni imaginatia localnicilor si de a-i educa in spirit ortodox.

Bisericile sunt situate in centrul complexurilor monastice si toate au acoperisuri tuguiate si inalte. In interiorul lor, razele de soare patrund cu greu. Exista cinci asemenea manastiri importante.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Moldova si Bucovina.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
677 cuvinte
Nr caractere:
3 942 caractere
Marime:
187.90KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!