Management în industria hotelieră - Hotel Azur - Eforie Nord

Previzualizare referat:

Extras din referat:

TURISMUL BALNEAR

Este acea parte a turismului în care motivaţia destinaţiei este păstrarea sau

redobândirea sănătăţii, folosit de o largă categorie de turişti, în mod regulat.

România are un potenţial natural ridicat pentru tratamentul balnear al diferitelor boli, dat fiind fondul de resurse disponibile. Subsolurile româneşti în momentul de faţă conţin peste 1/3 din resursele de ape minerale europene, şi o serie întreagă de resurse minerale unice sau foarte puţin răspândite pe plan european: mofetele din zona Carpaţilor Orientali,nămolurile sapropelice de la Lacul Sărat sau Techirghiol,Eforie Nord

ISTORIC SI LOCALIZARE

Eforie nord, Statiune cu sezon permanent, integrata orasului Eforie (peste 10.000 locuitori), aflata la extremitatea sud-estica a Romaniei (Constanta -Techirghiol), la 6-20 m peste nivelul marii, la 14 km distanta de Municipiul Constanta,reprezinta un punct turistic foarte dezvoltat.

Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magnezica, hipotonica (mineralizare medie 15,5 gr), apa sarata a Lacului Techirghiol (grad mediu de mineralizare de 70-80 gr), namol sapropelic extras de pe fundul lacului, radiatie solara si aerosoli salini. Plajele au un nisip fin si sunt amenajate pentru helioterapie si talasoterapie. Pe malul Lacului Techirghiol exista un Complex pentru tratament in aer liber. Acesta este dotat cu instalatii pentru impachetari cu namol rece provenit din lac. Exista zone delimitate pentru bai in lac.

Statiunea este recomandata atat pentru petrecerea vacantei cat si pentru tratarea bolilor degenerative (spondiloza cervicala, dorsala sau lombara), a bolilor inflamatorii (spondiloza reumatica si poliartrita), a celor reumatismale diartritice (tendinita, tendomiozita, periartrita scapulohumerala), a bolilor sistemului nervos periferic ( paralizie posttraumatismala si pareza membrelor, sechele ale poliomielitei), a bolilor dermatologice, crestere deficienta la copii, anemie secundara deoarece toate serviciile medicale oferite aici sunt caracterizate prin calitate.

Statiunea dispune de doua baze de tratament (una conectata la reteaua de hoteluri: Meduza, Delfinul si Steaua de Mare, si cealalta la Clinica de 120 de locuri a Institutului de Balneofizioterapie si Recuperare Medicala, o unitate specializata a Universitatii de Medicina si Farmacie din Bucuresti). Exista aici numeroase instalatii pentru bai calde , cu apa sarata concentrata provenind din Lacul Techirghiol, pentru impachetari cu namol, pentru tratamente ,aerosoli, kinetoterapie, sauna si gimnastica medicala. Eforie nord se bucura de un turism prosper oferindu-ne hoteluri de2, 3 chiar si 4* al caror servicii se ridica la standarde europene.

Hotelul AZUR este pozitionat excelent, aproape de faleza, la nici 10 minute de mers pe jos de centrul statiunii

Modern, confortabil, elegant, Hotelul AZUR din insorita statiune Eforie Nord deschis din iunie pana in septembrie, gata pentru un sejur de neuitat.

Se incadreaza in categoria trei stele, cu spatii de cazare in camere de doua locuri, avand o capacitate totala de 122 locuri,apartamente cu televizorv si frigider si room-service.

Pozitionat excelent, aproape de faleza, acesta pune la dispozitie baza materiala, un spatiu eficient organizat, acces imediat la plaja, parcare exterioara pazita, etc.

Hotelul este amplasat in vecinatatea a doua baze de tratament: Clinica “Grand” (bai de plante, masaj, impachetari cu namol, bai calde si reci) si Spitalul clinic de recuperare medicala fizica si balneologie “Steaua De Mare”.

Hotelul AZUR este pozitionat excelent, aproape de faleza, la nici 10 minute de mers pe jos.

Pentru a ajunge la hotelul Azur, pe sosea, dispre Constanta, puteti urmari traseul evidentiat pe harta de mai jos si aveti de parcurs intre cele doua orase numai 14 km; Mangalia se afla la o distanta aproximativa de 29 km, statiunea Neptun la doar 26 km iar capitala Bucuresti la 230 km.

Un timp agreabil se poate petrece pe plajele amenajate in sistem club si se pot practica sporturi nautice precum ski pe apa, wakeboarding, parasailing, sau ringo.

Va mai puteti relaxa la cele doua disco baruri in aer liber de pe plaja, unde puteti savura bauturi si cocktailuri racoritoare, sau la Europa Yacht Club, primul port privat de agrement din Romania.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Management in Industria Hoteliera - Hotel Azur - Eforie Nord.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 858 cuvinte
Nr caractere:
10 710 caractere
Marime:
200.49KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
A. Cristea
Sus!