Hotel Howard Johnson

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Descriere hotel 3
Tipologia camerelor 5
Restauratia 7
Centrul de sanatate 8
Conferinte si evenimente 9

Extras din referat:

Descriere hotel

Howard Johnson International Inc. detine in sistem franciza mai mult de 500 de hoteluri si hanuri in toata lumea, inclusiv in Argentina, Venezuela, Canada, Columbia, Republica Dominicana , Ecuador, Mexic, Israel, Iordan, Liban, Malta, Oman, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si Romania. Hotelul pune la dispozitia clientilor unlobby Bar, cu o minunata panorama inspre centrul Bucurestiului. Holul hotelului este foarte spatios, modern si in acelasi timp primitor, decorat in in conformitate cu restul hotelului

Pentru cei dornici de cazare in conditii de lux si intr-o locatie amplasata in zona centrala a Bucurestiului, Hotel Howard Johnson reprezinta varianta ideala, acesta fiind capabil sa-i multumeasca atat prin localizarea excelenta, in zona Pietei Romane, dar mai ales prin facilitatile si dotarile cu care isi intampina clientii, demne de cele 5 stele cu care hotelul este clasificat.

Hotelul Howard Johnson Grand Plaza este situat in centrul orasului, la intersectia Bulevardelor Dorobanti, Dacia si strada Eminescu, dominand intreaga capitala si oferind oaspetilor o panorama uluitoare. Se afla in imediata vecinatate a celor mai apreciate magazine, restaurante si cluburi si a celor mai importante obiective turistice ale capitalei. Clasat ca hotel Deluxe, Howard Johnson Grand Plaza este produsul a trei ani de renovare completa a fostului hotel Dorobanti. Hotelul a fost intotdeauna un loc de intalnire pentru calatorii in interes de afaceri romani si straini, care au gasit in aceasta locatie un beneficiu major, ce le permite sa fie aproape de toate informatiile si facilitatile necesare.

Hotelul Howard Johnson este adapostit de o cladire impunatoare, ce domina Piata Romana, aceasta rezultand din reconstituirea fostului Hotel Dorobanti, proces care a durat trei ani si care s-a finalizat prin aparitia pe piata hoteliera romaneasca a unui nou hotel deluxe cu multiple facilitati in privinta activitatilor business.

Hotelul de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitala a avut anul trecut o cifra de afaceri de 8 milioane de euro, suma similara celei inregistrata in 2009. Gradul de ocupare a crescut cu cinci puncte procentuale, pana la 55%, conform Mediafax.

"Hotelul a incheiat 2010 cu o cifra de afaceri de aproximativ opt milioane de euro, un rezultat bun in conditiile actuale de piata, valoare similara celei din 2009. Gradul de ocupare a inregistrat o usoara crestere fata de anul anterior, ajungând la o medie de 55%, in conditiile unor tarife moderate, dictate in principal de limitarile severe ale bugetelor de calatorie si a unei oferte locale bogate la nivelul spatiilor de cazare aferente segmentului de patru si cinci stele", a declarat directorul general al Howard Johnson Grand Plaza, Sonia Nastase.

Aceasta a adaugat ca o pondere importanta din afacerile de anul trecut a provenit din segmentul organizarii de evenimente, care a adus aproape 45% din venturile totale ale restaurantelor din hotel.

"Segmentul de evenimente s-a mentinut extrem de dinamic in 2010, cu venituri totale in crestere de 2% fata de 2009. Explicatia o regasim in numarul participantilor la aceste evenimente, care a crescut cu aproximativ 40% fata de 2009. Astfel, chiar daca bugetele pe persoana s-au mentinut la cote mai scazute decât in perioada 2007-2009, incasarile totale pe segmentul food&beverage au crescut, fie pentru ca s-au inregistrat mai multi participanti, fie pentru ca evenimentele de tip training sau seminarii s-au desfasurat pe durata mai multor zile", a mai completat Sonia Nastase.

Hotelul face parte din lantul international Wyndham, cel mai mare francizor in domeniul ospitalitatii, cu peste 7.000 de unitati francizate si 590.900 de camere, la nivel international.

Cele 18 etaje ale Hotelului Howard Johnson inglobeaza un numar de 285 de camere si apartamente spatioase, fiecare cu o atmosfera primitoare si relaxanta si cu multiple dotari moderne:

-acces internet;

-climatizare;

-mobilier realizat in Franta;

-alarma;

-acces pe baza de cartela;

-minibar;

-televiziune prin satelit.

In cazul necesitatii organizarii unui eveniment de afaceri, Hotel Howard Johnson va poate veni in ajutor cu succes, detinand in acest sens 9 sali de conferinta complet echipate cu aparatura audio-video.Alte servicii oferite de Hotel Howard Johnson:

-parcare interioara pazita;

-room service non stop;

-seif la receptie;

-spalatorie si curatatorie;

-servicii de transport

Tipologia camerelor

Design-ul camerelor este concentrat pe crearea unei atmosfere relaxante, care ofera calatorului in interes de afaceri mult dorita stare de bine si confort la cele mai inalte standarde. Room service 24h, aer conditionat reglabil, alarme, cosmetice de baie, spalatorie si curatatorie, parcare interioara securizata, securizarea bagajelor, acces High Speed la internet, minibar, Pay TV si televiziune prin satelit, seif in camera si la receptie, servicii de transport, telefon cu alarma, incuietori electronice. Camerele home-office ofera toate serviciile celor de luxe, plus: acces la internet gratuit, filtru de cafea, utilitati extra, ziare zilnice tratament VIP, atentie de bun venit. Fiecare camera are un aspect modern, decorata fiind intr-un mod individual pentru a oferi o experienta unica invitatilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hotel Howard Johnson.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 577 cuvinte
Nr caractere:
15 596 caractere
Marime:
26.50KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!