Hotel Căprioara

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Amplasarea hotelului pag. 4
Servicii prestate de firma pag. 4
Servicii receptie pag. 4
Servicii suplimentare pag. 6
Servicii gratuite pag. 6
Servicii cu plata pag. 7
Spatii destinate clientelei pag.7

Extras din referat:

Amplasamentul hotelului

Hotelul Caprioara , se află amplasat la intrare în Poiana Brasov.Hotelul are montată firma ,,S.C. Comturism Caprioara S.R.L.” la parter făcând posibilă localizarea lui de la odistanţă apreciabilă. Aspectul exterior este plăcut, cu grijă pentru detalii: flori, arbuştiornamentali, reflectoare. Dotarea tehnică de care dispune societatea, este specifică activităţii pe care odesfăşoară.

În anul 2005 s-a hotărât şi s-a trecut la modernizarea spaţiilor de cazare, redecorarea camerelor, după ce în anul 2006 şi 2007 s-au montat instalaţiile declimatizare, tâmplărie de aluminiu realizându-se şi o bună izolaţie fonică.Hotelul întruneşte condiţiile generale actuale de confort al construcţiei, dotărilor.

Servicii prestate de firma

Serviciul receptie

Activitatea specifica serviciului se desfasoara la nivelul holului de primire(de intrare) - punctul central catre care converg toate serviciile dintr-un hotel. In cadrul receptiei lucreaza doi receptioneri ce stau la dispozitia clientului din momentul sosirii acestuia si pana in momentul in care achita nota de plata.

Astfel, lucrand in receptie alaturi de colegul meu, am invatat sa ofer clientilor diverse informatii, sa inmanez si sa primesc cheia camerei, sa asigur rezervarea la diferite evenimete ce aveau loc in Poiana Brasov, trierea si inmanarea corespondentei clientilor, preluarea rezervarilor telefonice, verificarea camerelor libere sau ocupate, starea camerelor (eventuale defectiuni).

Problemele ivite le comunicam directorului de hotel care se ingrijeste de rezolvarea lor. Zilnic, faceam raportul de gestiune si depuneam incasarile la caseria societatii.

Trebuie mentionat ca in serviciul de recptie si centrala telefonica se utilizeaza un sistem informatic de gestiune hoteliera. In aceste conditii rolul nostru se reduce preluarea apelurilor din exterior si comutarea in camerele clientilor. In absenta clientilor, mesajele sunt transmise compartimentului receptie. De asemenea, printr-un apel de la centrala se asigura trezirea clientului la ora solicitata (se foloseste ,, foaia pentru treziri”).

Faxul se afla instalat in receptia hotelului atat pentru primirea rezervarilor cat si pentru primirea si transmiterea de fax-uri pentru si respectiv catre clienti. Acest serviciu intra in categoria serviciilor cu plata.

Rezervarea se face la receptie prin telefon, fax sau direct la receptia hotelului. In cazul in care clientul face rezervarea prin telefon, respectiva camera se pastreaza un anumit timp si anume pana la ora 24 si in cazul in care, clientul nu se prezinta camera poate fi ocupata de alta persoana. Trebuie sa se impuna o anumita ora, timp in care clientul trebuie sa confirme rezervarea tot prin telefon cum ar: ora 16, 18 sau cel mai tarziu ora 19, daca clientul confirma rezervarea este asteptat la ora stabilita si anume ora sosirii in hotel. Clientul primeste de la receptie fisa de anuntare a sosirii si plecarii din hotel pe care trebuie sa o completeze, si apoi ii este inmanata cheia de la camera. In cazul in care rezervarea se face prin agentii tour-operatoare pentru grupuri de persoane, receptionerul trebuie sa aiba clara situatia ocuparii camerelor respective cu cel putin 15 zile inainte de sosirea lor in unitate.

Plata camerelor se poate face si cu ajutorul voucherelor, de care clientii pot beneficia prin intermediul internetului, acestea fiind valabile doar intr-o anumita perioada de timp.

In cazul grupurilor de sportivi sau turisti se practica tarife mult reduse fata de tariful afisat. In cazul actiunilor de amploare( seminarii, consfatuiri) se calculeaza un pret atractiv pentru pachetul de servicii si in plus se acorda gratuitati la chirie sala.

In cazul agentiilor de voiaj, este vorba de turisti individuali- oameni de afaceri, mai rar grupuri. Comisionul cedat de hotel este cuprins intre 5-20%, iar in cazul grupurilor se acorda gratuitati.

Cu agentiile tour-operatoare se incheie contracte de colaborare, tarifele fiind diferentiate pe sezon si extrasezon si facilitati cum ar fi:

• O gratuitate la cazare si masa la 15 turisti platitori;

• Cazare gratuita pentru personalul insotitor roman;

• Tarife reduse fata de cele contractuale, pentru grupuri promotionale din care fac parte - agenti de turism straini veniti in vizita de documentare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hotel Caprioara.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
994 cuvinte
Nr caractere:
5 959 caractere
Marime:
218.07KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!