Circuit turistic Transilvania

Previzualizare referat:

Extras din referat:

1.1 TITLUL ŞI TIPUL PROGRAMULUI TURISTIC

Titlul programului: Weekend în Transilvania

Tipul programului: Circuit

Durată: 3 zile 22.07.2016-24.07.2016

Itinerariu: Cluj Napoca- Turda- Alba Iulia- Deva- Hunedoara- Haţeg- Sarmizegetusa- Petroşani- Obârşia Lotrului- Transalpina- Sebeş- Sibiu-Târgu Mureş- Cluj Napoca

1.2 ZONA ÎN CARE SE DESFĂŞOARĂ PROGRAMUL: TRANSILVANIA

Fig. 1 Hartă Transilvania

Transilvania este situată în interiorul lanţului Carpatic şi constituie o zonă bogată în obiective turistice naturale şi istorice.

Îşi trage numele din expresia la Trans Silva ce înseamnă Ţara de dincolo de Păduri datorită pădurilor dese ce acopereră munţii şi înconjoară această zonă atât de importantă pentru România. Este una dintre provinciile României medievale greu încercată de-a lungul timpului, leagăn de formare al poporului român dar nu în ultimul rând un important centru cultural şi economic al ţării. Este, de departe, cea mai romantică provincie românească. Chiar şi numele ei ne sugerează piscuri de munţi sălbatici, cu păduri neumblate, ape cristaline, imagini al bisericuţelor din lemn cu acoperişuri ţuguiate, castele legendare şi amintiri dintr-o istorie zbuciumată.

Trăsături climatice

Sunt determinate de diferența de altitudine dintre părțile centrale și marginale și expunerea diferită față de circulația maselor de aer. Există o diferență de altitudine între partea estică (1000 m) și cea vestică (500-600 m). În partea vestică este o umbră de precipitații cu influențe foehnice, cu temperaturi mai ridicate și precipitații scăzute. Partea estică este expus favorabil în fața maselor de aer.

Se pot distinge două areale biopedoclimatice:

1.Partea central-vestică - treptele joase de la partea estică a Munților Apuseni. Temperaturi: 8-9°C, mai mari în Culoarul Alba și zona Turdei. Precipitații: 600-700 mm/an, mai mici în zona Alba și Turda.

2.Arealele marginale înalte - Temperaturi: 7-8°C. Precipitații: 700-800 mm/an.

Clima - temperat continentală- veri călduroase şi ierni friguroase cu masive căderi de zapadă.

1.3 PIAŢA ŢINTĂ

Programul turistic se adresează tinerilor, adulţilor dar şi persoanelor vârsnice. Este un traseu cultural în care vor fi vizitate diverse obiective turistice care va ajuta la dezvoltarea intelectuală și la relaxarea fiecărei categorii de vârstă.

CAP. II MODALITATEA DE REALIZARE A PROGRAMELOR DE VACANŢĂ

2.1 TRANSPORT

SC Confort Travel SRL va asigura transportul turiştilor pe tot parcursul călătoriei punându-le la dispoziţie un microbuz de 20 de locuri oferindu-le condiţii optime şi o atmosferă plăcută pe tot parcursul drumului.

Turişti vor fi luaţi din Cluj Napoca la ora 9:00 si vor parcurge următorul traseu: Cluj Napoca- Turda- Alba Iulia- Deva- Hunedoara- Haţeg- Sarmizegetusa- Petrosani- Obârşia Lotrului- Transalpina- Sebeş- Sibiu-Târgu Mureş- Cluj Napoca.

Tarif transport: 2,5 lei/km.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuit turistic Transilvania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 678 cuvinte
Nr caractere:
8 862 caractere
Marime:
68.41KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 2 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Nicolar Ilie
Sus!