Circuit Turistic Spania

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Capitolul I : Program turistic
1.1 Spania – Locul unde stilul întâlnește pasiunea
1.2 Scurtă prezentare a Spaniei
1.3 Prezentarea grupului țintă
Capitolul II : Descrierea programului turistic
Capitolul III : Analiza de preț
Capitolul IV : Mixul de promovare

Extras din referat:

Capitolul I

1.1. Spania – Locul unde stilul întâlnește pasiunea

Programul turistic oferit include vizitarea marilor orașe ale Spaniei, incluzând aici și capitala Madrid, orașe renumite pentru frumusețea lor, dar și pentru centrele comerciale uriașe, perfecte pentru pasionații de shopping.

Spania este o țară unică, mai ales prin așezarea sa privilegiată, între Europa și Africa, fapt ce a transformat-o într-un punct de răscruce, încă din timpuri străvechi. Diversitatea culturală și amestecul de civilizații ce se regăsesc în Spania, conferă acestui loc o cultură originală, unică.

Spania, atât de des cucerită, dar în final o cuceritoare, a reușit să se transforme de-a lungul timpului într-o țară modernă, ai cărei locuitori, mândri de trecutul lor, s-au decis să accepte și provocările viitorului. Spania este o țară variată și foarte diferită: Nordul umed și verde; Centrul șes, rar populat; Coasta Mediteraneană fertilă și strălucitoare.

1.2. Scurtă prezentare a Spaniei

Spania este o țară situată în sud-vestul Europei, membră a Uniunii Europene. În nord-est se învecinează cu Franța și Andora de-a lungul Munților Pirinei. Face parte din Peninsula Iberică împreună cu Portugalia și Gibraltar, având de asemenea două arhipelaguri, situate unul în Marea Mediterană (Insulele Baleare) și celălalt în Oceanul Atlantic (Insulele Canare). De asemenea, de Spania aparțin două mici teritorii din nordul Africii (care includ orașele autonome Ceuta și Melilla), precum și enclava Llivia din Pirinei.

După sfârșitul regimului Franco în 1975, Spania a devenit o monarhie, iar mai apoi o monarhie constituțională în 1978 când o nouă constituție a fost adoptată.

Teritoriul de bază al Spaniei este dominat de platouri înalte și de lanțuri muntoase ca și Pirineii și Sierra Nevada. Din acesti munți izvorăsc mai multe râuri importante, precum Tagus, Ebro, Duero,Guadiana și Guadalquivir. De-a lungul coastelor se găsesc câmpii aluvionare, din care cea mai mare este Guadalquivir în Andaluzia. Spania se invecineaza la est cu Marea Mediterană (conținând Insulele Baleare), la vest cu Oceanul Atlantic, unde se găsesc, pe coasta Africană, Insulele Canare.

Spania se află într-o zonă cu climă temperată, mediteraneană, în centrul ţării în zona capitalei Madrid, climatul fiind mediteranean-continental. Între climatul dintre regiunile muntoase, cel de pe malul mării şi cel din centrul ţării se pot constata diferenţe importante, în regiunile de pe malul mării climatul fiind mai puţin extrem, în timp ce zonele limitate de Oceanul Atlantic au un climat mai ploios. Temperatura medie a Madridului în luna iulie este de 30 grade Celsius, în februarie de 8 grade Celsius.

Cu o suprafață de 504.645 km², Spania se situează pe locul 51 în lume, din acest punct de vedere, în timp ce din punctul de vedere al populației, Spania este a 27 – a țară a lumii cu 47.190.493 de locuitori.

Fusul orar al Spaniei este de +1 ore sau +2 ore (ora de vară), față de România.

Moneda oficială actuală a Spaniei este Euro. Aceasta a fost precedată de peseta spaniolă.

1 EURO = 4,32 RON

1 EURO = 1,31 USD

1.3. Prezentarea grupului țintă

Pachetul turistic este adresat adulților, în special femeilor cu venituri medii, cu vârsta cuprinsă între 25 – 55 de ani, pasionați de shopping. Serviciile incluse vor fi de cea mai înaltă calitate, oferind turiștilor o experiență de neuitat, printre centrele comerciale uriașe din cadrul marilor orașe ale Spaniei. Pentru o mai bună desfășurare a circuitului turistic, se va apela la ghidul agenției, specializat pe limba spaniolă, engleză, dar și română.

Grupul țintă va fi format din 10 – 20 de persoane.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuit Turistic Spania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
2 235 cuvinte
Nr caractere:
11 945 caractere
Marime:
22.99KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!