Cererea turistică în Grecia și posibilități de atragere spre România

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Atat pentru Romania, cat si pentru Grecia, turismul reprezinta unul dintre pilonii economiei nationale. Efectele sale benefice se afla atat in plan economic, cat si social, cultural si, de ce nu, la nivelul mediului natural.

Potentialul touristic al celor doua tari

Potentialul touristic ar putea fi definit pe scurt totalitatea factorilor de atractie apartinand cadrului natural sau antropic. O definitie mai ampla ar putea fi insa urmatoarea: potentialul touristic reprezinta totalitatea elementelor ce se constituie ca atractii turistice si care se preteaza unei amenajari pentru vizitare si primirea calatorilor.

Potentialul touristic are doua componente:

1.Componenta naturala

2.Componenta antropica (socio-culturala).

Componenta naturala a potentialului touristic cuprinde: relieful, hidrografia,vegetatia,fauna,clima,solul.

Potentialul turistic al Romaniei

Datorita varietatii formelor de relief, a climei ce permite practicarea turismului de-a lungul intregului an, bucurandu-se de o flora si fauna bogate, detinand numeroase monumente de arta si arhitectura, Romania poate satisface preferintele atat ale turistilor interni, cat si ale turistilor din alte tari, prin intermediul calitatii resurselor sale natural si antropice.

Relieful si clima, precum si istoria formalitatii poporului nostru, prezinta elemente ce stau la baza gradului de atractivitate si a complexitatii potentialului turistic al Romaniei. In Romania, cele mai multe forme de turism se realizeaza la munte, la mare sau gratie istoriei bogate de care da dovada tara noastra.

1.Muntii Carpati

Datorita suprafetei destul de mari pe care o ocupa pe teritoriul tarii noastre. Muntii Carpati detin numeroase atractii turistice, ceea ce ii diferentiaza de Muntii Alpi si Muntii Balcani, alaturi de care fac parte in sistemul alpino-balcanic.Altitudinile maxime depasesc 2500m doar in masivele Bucegi,Fagarasi,Parang,Retezat,iar inaltimea medie atinge 1000m.

Printre caracteristicile ce ii diferentiaza de alte lanturi muntoase europene, intalnim: accesibilitate usoara, drumuri modernizate sau forestiere construite datorita popasurilor si trecatorilor, suprafata intinsa de schiat cu viscole reduse si avalanse putine, domeniu alpin favorabil drumetiilor, rezervatii natural si parcuri nationale.

Originalitatea de care da dovada arcul carpatic este sustinuta de prezenta monumentelor naturii, precum vulcanii noroiosi din zona Berea, Sfinxul si Babele.

2.Litoralul romanesc al Marii Negre

Particularitatile specific litoralului romanesc sunt:plaja naturala, cu expunere la soare pe tot parcursul zilei, puritate ridicata a nisipului, presiune atmosferica inalta.

2.1.Forme de turism practicate in Romania

Tabel nr.1

Anii Unitati de cazare existente Indicatori absoluti ∆/1 Indicatori relativi(%) Ritm Ri/i-1

2008 4840 130 149 102,76 103,176 2,76 3,176

2009 5095 385 255 108,174 105,268 8,174 5,268

2010 5222 512 127 110,870 102,492 10,87 2,492

2.1.2.Potentialul touristic al Greciei

Pe intreg teritoriul sau, Grecia reprezinta o combinative a muntelui, ce se afla inconjurat de mare, impreuna cu plajele, care se scalda in ape de diferite nuante de albastru.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cererea Turistica in Grecia si Posibilitati de Atragere spre Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 156 cuvinte
Nr caractere:
8 932 caractere
Marime:
35.96KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!