Cambodgia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Regatul Cambodgiei, anterior cunoscut sub denumirea Kampuchea, este o tara in sud-estul Asiei cu o populatie de peste 13 milioane oameni, avand capitala la Phnom Penh. Cambodgia este statul succesor al odata puternicului Imperiu Khmer hinduist si budist, care stapanea majoritatea Peninsulei Indochineze intre secolul al XI-lea si al XIV-lea.

Tara se invecineaza cu Thailanda la vest si nord-vest, Laos la nord-est, si Vietnam la est si sud-est. La sud se indreapta spre Golful Thailandei. Geografia Cambodgiei este dominata de raul Mekong (in Khmer colocvial: Tonle Thom sau "raul cel mare") si lacul Tonle Sap ("lacul de apa proaspata"), o sursa importanta de pesti. O mare parte a Cambodgiei se situeaza la nivelul marii, si ca o consecinta, raul Tonle Thom isi inverseaza directia varsarii in anotimpul ud, carand apa de la Mekong inapoi in lacul Tonle Sap, inconjurand campia de inundatii.

Industriile principale ale Cambodgiei sunt textila si turism. In 2006, vizitatori straini depasisera 1,7 milioane. In 2005, s-au gasit depozite de petrol si gaze naturale dedesubtul apei teritoriale a Cambodgiei, si odata ce ar incepe extractia comerciala in 2009 sau in partea devreme a 2010, veniturile petroliere i-ar putea afecta in mod profund economia.

Muntii -Aproximativ 75% din teritoriul Cambodgiei este compus din campii, cea mai importanta campie fiind lacustrine plain. Exceptiile fiind muntii Cardamom, Damrei (in SV) si muntii Dangrek (in N) la granita cu Thailanda.

Cel mai inalt varf -Phnum Aoral 1,810 m

Marea-Golful Thailandei ii ofera Cambodgiei 443 km de coasta.

Clima Tropicala - Sezonul de musoni, ploios este Mai-Noiembrie iar sezonul uscat este Decembrie-Aprilie.

Suprafata 181,040 km?

Vecini

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Cambodgia.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 547 cuvinte
Nr caractere:
8 738 caractere
Marime:
2.08MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Tag-uri:
sezon, locatie, turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!