Branduri în cadrul lanțurilor hoteliere

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Istoric

Istoria NH Hotel Group incepe in 1978 cand isi deschide portile primul sau hotel in Ciudad de Pamplona.

Patru ani mai tarziu, lantul trece dincolo de regiunea Navarra si cu incorporarea de NH Calderon de la Barcelona, face primii pasi in ceea ce avea sa devina doar un deceniu mai tarziu, unul dintre lanturile primelor hoteluri in Spania, cu unitatile din Madrid, Barcelona si Zaragoza. In 1988 Corporación Financiera Reunida, SA (COFIR) se alatura companiei ca un actionar de referinta. Din acest moment , povestea lui NH Hoteles este o peveste de crestere in unitati, calitate si prestigiu. In anii urmatori, COFIR, a continuat sa creasca treptat participarea si sa adapteze strategia de investitii la ficare dintre progresele realizate de companie. Compania se pozitioneaza in sectorul hoteluri oras, construieste un brand si dezvolta un model consistent de afaceri care nu au fost niciodata vazut pana atunci in Spania.

La sfarsitul anului 1995 devine unul din principalele lanturi hoteliere spaniole din oras. In acel an, NH Hoteles, incepe sa-si dezvolte angajamentul de pana acum prin consolidarea pentru cultura cu ceea ce este cunoscut sub numele de "Mario Vargas Llosa NH Short Story Award", care isi propune sa sprijine si sa incurajeze lectura scriitorilor si credintei literare.

1996-1997 sunt ani cheie pentru companie. Concomitent cu plecarea Benedetti Grupului De dintr-un grup de acționari, COFIR a schimbat radical strategia si a inceput sa se concentreze asupra activitatilor legate de principalele sale filiale, printre care era NH Hoteles. Aceasta este atunci cand COFIR achizitioneaza 100% din capitalul NH Hotels. Un an mai tarziu, procesul de schimbare strategica a companiei culmineaza in fuziunea COFIR cu NH Hoteles. Noile liste ale companiei la Bursa de Valori ocupa pozitia COFIR mentinand in acelasi timp numele de NH Hoteles. De-a lungul acestor ani, lantul pune in aplicare una dintre initiativele legate de specializarea serviciilor de calitate si la dezvoltarea angajatiilor care continua si astazi Universitatea corporativa sau Universitatea NH, creat pentru a oferi formare extina si in curs de desfasurare pentru toti angajatii. Alte initiative sunt pozitionarea la marginea oraselor a hotelurilor care ofera servicii limitate, in scopul de a umple o nisa de piata care a fost foarte subdezvoltata atunci.

In 1998 NH Hoteles lanseaza NH Stoc Arta, expozitii de turismin zonele comune ale hotelurilor orientate catre sprijinirea operelor de arta a tinerilor artisti. In plus, in acelasi an, lanseaza un nou canal, site-ul www.nh-hoteles.com, incepe sa comercializeze serviciile grupului.

Lantul incepe apoi drumul spre expansiune internationala. Daca in 1998 acesta icepe sa se extinda in America Latina, in 1999 acesta debarca in Europa. Mai mult decat atat intra intr-un parteneriat strategic pentru a investi in America Latina, prin crearea de fonduri de capital International Properties, precum si un acord cu Corporación Caja de Madrid pentru a crea diferite activitati hoteliere, restaurante, etc., o companie orientata pentru functionarea intreprinderilor de turis.

In 1999 NH Hoteles achizitioneaza 91.5% din Sotogrande, orientata spre dezvoltarea zonelor rezidentiale destinate pentru calitatea vietii si ingrijirea familiei.

2000 este anul de fuziuni si achizitii a lantului hotelier olandez Krasnapolsky, ceea ce duce societatea la dubla dimensiune cu 168 de hoteluri, 7300 de angajati si o prezenta in 15 tari la care au adaugat si Portugalia. Compania devine al treilea lant hoteluier de afaceri de top din Europa, cu o pozitie de leader in principalele orase in care este prezent. Este de asemenea un moment de intrare in mai multe acorduri de parteneriat esentiale pentru istoria NH Hoteles:

- cu Ferran Adrià prin care s-au implementat noi concepte culinare;

- cu Adolfo Domínguez pentru crearea uniformelor pentru angajati;

- cu Jesús del Pozo pentru crearea de parfumuri speciale pentru clienti;

Un an mai tarziu achizitioneaza un lant de 14 structuri hoteiere mexicane care decid sa opereze la nivel global cu un singur brand si sa integreze noua birouri comerciale distribuite in diferite tari.

In 2002 NH Hoteles urmareste ca linii strategice ale ctivitatilor sale: fiabilitatea, concentrarea spre oameni, inovarea si distractia. In acest cadru este creat un departament de responsabilitate corporativa pregatit in vederea imbunatatirii celor mai defavorizate sectoare ale societatii. Compania continua strategia de dezvoltare internationala prin noi achizitii adaugand 46 de unitati in Germania, 6 in Austria, si 1 in Elvetia.

2003 este anul in care dentificate si facute economii semnificative de operare, iar portofoliul de hotel se reorganizeaza, implicand vanzarea unitatilor care nu s-au adaptat la filozofia si serviciul de NH Hoteles.

In 2004 lantul intra pe noi piete cum ar fi Italia si Romania. Tot in acest an lantul lanseaza noi produse electronice, cum ar fi site-ul pentru clientii sai persoane fizice si juridice si a programului sau de loialitate NH Mondial. Cu 240 de hoteluri si 35000 de camere in 18 tari din Europa, America Latina si Africa, NH Hoteles incepe afaceri in Regatul Unit cu incorporarea in anul 2005 de NH Hotel Harrington Hall, in Londra si deschide primul hotel in Franta la Lyon.

In 2006 lantul depaseste limita de 14000 de angajati si devine leaderul sectorului sau in Italia, dupa semnarea unui acord cu hotelierii Framon si Jolly Hotels. NH Hoteles primeste premiul pentru excelenta in turism si incepe 2007 cu 341 de hotelui in 21 de tari, 49 de proiecte in curs si 19000 de angajati de 115 nationalitati diferite.

NH Hoteles intra pe noi piete cum ar fi New York, Paris, si NISA.

In 2008 NH Hoteles prezinta obiectivele Planului de Mediu 2012, indeplinesc opt ani in avans cu obiectivul european de reducere a emisiilor si a consumului pana in 2020

In 2010, NH Hoteles lanseaza Ecomeeting, un nou concept pentru organizarea de evenimente, conferinte si conventii, definite in conformitate cu standardele de duranbilitate reprezentand o utilizare respectuoasa a resurselor energetice, precum si utilizarea produselor de comert echitabil cu impact redus asupra mediului.

Observații:

Studiu de caz – NH Hoteles Group

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Branduri in Cadrul Lanturilor Hoteliere.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 990 cuvinte
Nr caractere:
11 216 caractere
Marime:
1.52MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Profesorului:
Rotariu Ilie
Sus!