Analiza potențialului și impactului turistic al regiunii de nord-est

Extras din referat:

Parte a provinciei istorice Moldova, Regiunea Nord-Est (creată în 1998) a României este o zonă în care istoria, cultura şi tradiţia sunt prezente şi completează mediul natural, deosebit de atrăgător.

Ca și celelalte regiuni de dezvoltare, nu are puteri administrative, funcțiile sale principale fiind coordonarea proiectelor de dezvoltare regională.

Este cea mai întinsă regiune, având o suprafață de 36.850 km² (15.46% din suprafața totală a țării). Are granițe externe cu Ucraina și Republica Moldova și are în componență 6 județe: Bacău, Botoșani, Neamț, Iași, Suceava și Vaslui.

Relieful bogat oferă zone de deal şi câmpie care se pretează unei game largi de culturi agricole, iar zonele de munte cu peisaje spectaculoase sunt favorabile dezvoltării turismului.

Regiunea este caracterizată printr-o îmbinare armonioasă între toate formele de relief, 30% reprezentând-o munţii, 30% relieful subcarpatic, iar 40% revine podişului. Această ultimă formă de relief ocupa peste 70% din suprafaţa în judeţele Botoşani, Vaslui şi Iaşi.

În zona muntoasă a regiunii (zona vestică a judeţelor Suceava, Neamţ şi Bacău), climatul este continental moderat, cu veri răcoroase şi ierni bogate în precipitaţii sub formă de ninsoare.

În zona subcarpatică de dealuri şi câmpie (părţile estice ale judeţelor Suceava, Neamţ, Bacău precum şi întreg teritoriul judeţelor Botoşani, Iaşi, Vaslui), climatul este continental, cu veri călduroase şi secetoase şi ierni reci şi de cele mai multe ori fără zăpadă.

Regiunea este străbătută de un număr de opt cursuri importante de apă, care se repartizează pe direcţia Nord-Sud, cele mai mari bazine hidrografice revenind Şiretului (42.890 kmp) şi Prutului (10.990 kmp). Acesta din urmă, se constituie în granita naturală cu Republica Moldova, pe o distanţă de cca. 680 km.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Potentialului si Impactului Turistic al Regiunii de Nord-Est.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Marime:
11.34MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!