Analiza ofertei restaurantului La Mama

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Informatii suplimentare:

Ora si data vizitei: Luni 11 ianuarie,ora 13:00

Dimensiunea grupului:3 persoane

1.Denumire si amplasare

a.Denumire si specific

Restaurantul “La mama” face parte din lantul de restaurante cu acelasi nume detinut de Trotter Restaurant si este unul dintre cele mai cunoscute restaurante cu specific romanesc din capitala.Brand 100% romanesc, La mama s-a dezvoltat si s-a consolidat in mintea fiecarui client in cursul celor peste 10 ani de la infiintare si pana in prezent. Dintr-un simplu restaurant, La mama a devenit o retea de restaurante, companie cu sute de angajati care deservesc mii de clienti zilnic. La mama a devenit, sinonimul restaurantului romanesc

b.Amplasare,signalistica (idicatori de directionare) si accesibilitate

La Mama este localizat pe strada Episcopiei nr 9 vis-à-vis de Ateneul Roman foarte aproape de Piata Romana si de Piata Universitatii.Are o pozitie buna,chiar in centrul Bucurestiului,zona de interes turistic si chiar daca nu exista indicatori de directionare este foarte usor de ajuns la restaurant deoarece e amplasat in apropierea Ateneului Roman,considerat una dintre bijuteriile arhitectonice ale Romaniei.Cel mai usor se poate ajunge acolo cu masina deoarce este situat intre cele 2 statii de metrou Piata Romana si Piata Universtatii,statiile de autobuz sunt relativ departe de locul amplasarii.

c.Locuri de parcare

Restaurantul nu dispune de parcare proprie.Datorita amplasarii pe o strada relativ ingusta sunt putine locuri de parcare.

2.Estetica si design

a.Ambianta generala(design interior,confort,iluminat,cromatica,etc)

Restaurantul a fost construit pe data de 22 iunie 2002.Constructia este reprezentata de 1200 metri patrati ce pastreaza acelasi stil "La mama" in centrul vechi al orasului.Interiorul este adaptat caracterului rustic,mobilierul este unitar ca stil iar mesele ,scaunele si decoratiunile interioare sunt din lemn.Iluminatul este individual ,fiecare masa avand cate o lustra asigurand un cadru ambiant intim.Cromatica este bazata pe tonuri de maro,bej,galben si rosu.Scaunele si mesele nu asigura confortul necesar fiind confectionate din lemn pastrand stilul rustic al restaurantului.

Restaurantul nu este prevazut cu un spatiu special pentru garderoba,sunt prezente cateva cuiere in sala de mese. Semineul,candelabrele,tablourile simple redau imaginea veche a Bucurestiului si decoratiunile din lemn ofera clientilor o atmosfera festiva,prietenoasa.

b.Mirosuri neplacute(bucatarie,fum de tigara,alte mirosuri)

Cu toate ca restaurantul este prevazut cu aer conditionat si sistem de aerisire am sesizat un puternic miros de mancare.Restaurantul are spatiu separat pentru nefumatori

c.Aranjarea meselor(mise en place-ul)

Prin aranjarea meselor (mise-en-place) în salon se înţeleg operaţiile ce se efectuează înainte de sosirea clienţilor pentru aducerea şi aşezarea obiectelor de servire pe mese, în vederea servirii şi consumării preparatelor şi băuturilor:

- Support servetele

- Naproane in dreptul fiecarei persoane

- Oliviera

- Scrumiera

- Vaza cu flori

d.Distributia meselor in spatiu si ca structura la nivelul salonului de servire

Restaurantul este structurat in 2 saloane despartite de un bar,in partea dreapta fiind amenajate mesele pentru fumatori iar in partea stanga pentru nefumatori.Mesele sunt in principiu rectangulare de 4 persoane (langa perete) dar sunt si mese rotunde si mese de 2 persoane langa geam.Mesele sunt dispuse pe 3 randuri paralele despartite de 2 culoare pentru a facilita accesul chelnerilor si clientilor.Sunt si cateva mese amenajate in apropierea bucatariei.

e.Sonorizare

Sonorizarea este realizata prin intermediul unor boxe suspendate, conectate la calculatorul principal.Muzica difuzata este clasica fiind mereu la un volum mediu, asigurand o ambianta placuta.

3.Curatenie

a.Aspectul general

Saloanele sunt in permanenta stare de curatenie oferind un cadru placut si ingrijit.

b.Vesela si tacamurile

Vesela,paharele si tacamurile sunt in perfecta stare de intretinere.Vesela este simpla,din portelan iar tacamurile din inox corespunzatoare ca tip si ca numar structurii preparatelor ce se servesc.

c.Toaleta

Grupul sanitar este despartit de salonul de mese printr-un hol mare fiind intr`o perfecta stare de curatenie.Incaperea propriu-zisa este mica avand un design modern cu peretii acoperiti de oglinzi.

d.Inventar textil

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Ofertei Restaurantului La Mama.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 232 cuvinte
Nr caractere:
7 563 caractere
Marime:
111.42KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Turism
Predat:
la facultate
Materie:
Turism
Sus!