Potențialul turistic al Băilor Felix

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Generalitati

Baile Felix este cea mai mare si ma cunoscuta statiune geotermala cu regim permanent din Romania.Cunoscuta din cele mai vechi timpuri sub numele de "Baile Oradiei", Statiunea Baile Felix a fost si este un deosebit punct de atractie touristic atat pentru romani cat si pentru strainii care ne viziteaza.

Apele minerale ale statiunii sunt cunoscute si folosite inca de pe vreme romanilor , iar prima atestare documentara dateaza din anul 1221 cand Papa Inocentiu al VII-lea le mentioneaza intr-o scrisoare.

Nymphaea Lotus Thermalis un relict tertiar poate fi admirat in apropiere de Baile Felix in rezervatia naturala amenajata pe Raul Peta. In timpul verii la Baile Felix pot fii admirate cateva specii de lotus din tari tropicale, aclimatizate in bazinele cu apa termala din parcul din central statiunii.

Cateva imagini cu lotusi aclimatizati din Baile Felix :

Statiunea este localizata la 9 km la Sud-Est de Oradea , in judetul Bihor, si la 20 km de granita cu Ungaria, la o altitudine de 140 de m in Campia Crisurilor , la zona de contact cu extremitatea vestica a dealurilor ce coboara din Muntii Padurea Craiului.

Climatul este temperat continental moderat : caracterizat ca fiind bland , sedativ, apartinand din punct de vedere al efectelor asupra organismului tipului de bioclimat sedativ-indiferent. Aceasta se caracterizeaza printr-o solicitare redusa a functiilor neuro-vegetative si endocrine, deci adaptarea organismului nu ridica probleme , indiferent de anotimp si de locul de unde provine pacientul.

o Temperatura medie anuala 10,4 oC

o Media lunii iulie + 21,3 oC ; media lunii ianuarie -2,1 oC

o Durata de stralucire a soarelui 2100 ore.

"Harta statiunii Baile Felix "

1.1 Factori naturali

Terapia are in centru omul cu toate nevoile, scopul final fiind ameliorarea calitatii vietii si implicit a calitatii vietii comunitatii din care face parte.

o Terapia cu factori naturali este diferita de metodele terapeutice folosite despecialitatiile medicale si chirurgicale ; aceasta metoda este denumita si terapie de stimulare sau de adaptare

o Folosrea factorilor naturali in scop terapeutic a dus la dezvoltarea conceptului de cura balneara. Exista 3 tipuri de cura balneara :

- Profilactica

- Terapeutica

- De recuperare

o Exista de asemenea alte terapii moderne care s-au dezvoltat in ultimii ani in Baile Felix urmand trendurile actuale din lume :

- Terapia wellness

- Terapia antistress

- Terapia antiobezitate

o Cura de tratament dureaza in general intre o saptamana si trei saptamani , in functie de diagnostic.

Legendele vorbesc despre secretele acestor locuri fara de seama , unde natura s-a intrecut pe ea insasi, unde obiceiurile au capatat mister si unde trecatorul e prins de vraja tamaduitoare a apelor inzestrate cu puteri nebanuite. E locul pe unde multi au trecut si aproape toti s-au intors . Renumite pentru programele de tratament ce combina in mod ideal metodele moderne cu cele traditionale, hotelurile societatii Turism Felix SA pot fi considerate adevarate temple ale relaxarii . Astfel , in cadrul bazelor de tratament ale hotelurilor International , Termal , Poenita, Unirea , Mures si Lotus puteti beneficia de proprietatiile curative de exceptie ale apelor termale . Echipamentele de tratament de ultima generatie se completeaza perfect cu profesionalismul personalului medical , pentru a va reda tonusul si pofta de viata. Centrele de sanatate International si Termal au fost integral modernizate si reechipate in anii 2007 respectiv 2003. Factorii naturali de cura specifici acestei zone favorizeaza tratamentul cu ape termo-minerale care au temperaturi cuprinse intre 20-49 o C. Elementele active din ape au un efect benefic asupra intregului organism creand reactii lente, placut suportabile. Din punct d evedere chimic , apa termala este calcica, bicarbonata , sodica , sulfata , oligometalica si silicioasa, concentratia in sarusi fiind redusa ( aproximativ 1g/litru) ,si cu un grad usor de radioactivitate ( 1,15 u.m. pe litru).

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Potentialul Turistic al Bailor Felix.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
5/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 458 cuvinte
Nr caractere:
8 729 caractere
Marime:
378.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, statiune
Predat:
la liceu
Profesorului:
RUS FLAVIA profesor la Liceu Tehnologic "Somes" Dej
Sus!