Plan de reabilitare a Filarmonicii de Stat Moldova din Iași

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Fondata la 9 oct.1942,Filarmonica de Stat "Moldova" este o institutie turistica permanenta,cu o istorie la fel de sofisticata ca si cladirea in sine.

Pana in 1957 cand a fost inaugurata sala de concerte a Filarmonicii din Moldova in cladirea principala construita in stil neoclasic a vistiernicului Alecu Bals,aceasta institutie social-culturala a suferit umeroase modificari si a fost locul de desfasurare a diferitelor manifestari de ordin cultural(teatre,concerte...).

Astazi cladirea lui Bals este locul in care Filarmonica ieseana functioneza,fiind una dintre cele mai frumoase si mai calitative(d.p.d.v. acustic) sali de concert din tara-Sala Ion Baciu,560 locuri la etajul 1si Sala mica Gavriil Musicescu,300 locuri la parter.Filarmonica detine in prezent un colectiv artistic format din 94 instrumentisti,70 coristi,3 directori orchestra si un director de cor.Aceasta organizeaza 100-150 de spectacole pe an,acumuland un numar de 11.000 spectatori.

Un punct forte al acestei atractii turistice il reprezinta avantajul existentei in oras al Filarmonicii.Faptul ca orasul Iasi prezinta o oferta culturala diversificata (festivaluri,spectacole de teatru,muzica si

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Plan de Reabilitare a Filarmonicii de Stat Moldova din Iasi.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
583 cuvinte
Nr caractere:
3 622 caractere
Marime:
148.74KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
cladire, reabilitare, turism
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!