Personalul agențiilor de turism

Previzualizare referat:

Extras din referat:

A doua categorie o reprezonta personalul tehnico-operativ sau de spcialitate, are un rol essential revenindui sarcinile legate de elaborarea itinerarilor si a pacetelir de servicii de prezentarea acestora sub forma publicatilor prvizorii - pliante mai ales - de intocmirea devizelorr estimative ale costului - biroul de turism - de rezervarea serviciilor se transport, cazare, masa, si alte servicii ce urmeaa sa fie prestate turistilor. Din aceasta categorie se selecteaza personalul destinat vanzarilor , care vine in contact direct cu clientiisi care trebuiesa indeplineasca o serie de conditii cum ar fi: Cunoasterea in profunzime a serviciilor vandute, Cunoasterea unor limbi de ccirculatie internationala, Sa inspire incredere si simpatie, Sa intuiasca psihologia clientului sis a se adapteze crerilor acestuia.

Personalul tehnico-perativ este coordonat de directorul ethnic, care este bun organizator, cu experientea in activitate, cunoscator al pietei turistice, graitor de limbi straine.

A treia categorie o reprezinta personalul de asistenta turistica: Necesita o pregatiremultilaterala in cadrul careia baza geografica joaca un rol decisive, Cunoasterea unor limbi de circulatia internationala, educatie, prezenta de spirit, mai ales organizatoric, solicitudine, Interpretii si asistentele turistice au rolul de a intampina clienti si de a se pune la dispozitia lor in derularea lor pana la locul de cazare saul legate de mijlocul de transport, evident cunoscand o limba cunoscuta de clienti. Ghizi detin rolul principal in contextual personalulu specializat din punct de vedre uristic, au rolul de a da tate explicatiile necesare referitoare la toate obiectivele de pe traseu, naturale antropice etc. despre istoria localitatilor,

In Romania exista mai multe hotarari de govern: Hotararea 305 din 2001- arata conditiileprivind atestarea si utilizarea ghizilor de turism.- Se diferentiaa 3 categorii de ghizi de turism:

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Personalul Agentiilor de Turism.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
893 cuvinte
Nr caractere:
5 337 caractere
Marime:
10.78KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
angajati, locatii, turism, categorie
Predat:
la liceu
Profesorului:
Nicoara Ion
Sus!