Obiective turistice pe traseul Râmnicu Vâlcea - Valea Oltului - Sibiu

Previzualizare referat:

Extras din referat:

96,2km; 1,27ora;7,61l se merge pe E81

0km - Ramnicu Valcea - 440m alt, E81

S-a dezvoltat pe o straveche vatra de locuire cu vestigii arheologice din neolitic, din epocile bronzului si fierului, din epoca daco-romana.Este mentionat pentru prima oara intr - un act pe care Mircea cel Batran l a emis la 4 septembrie 1389.

Obiective turistice:

1)Episcopia Ramnicului si a Argesului, complex arhitectonic construit in secolele XVII-XIX. Se compune dintr -o biserica mare(1851-1856),avand picturi murale executate de Gh. Tatarescu si un paraclis (datand din 1751),edificiu in stil postbrancovenesc, cu picturi exterioare datorate lui Grigore Zugravu.Parterul paraclisului gazduieste o interesanta colectie de tiparituri vechi, icoane pe lemn.

2)Cetatuia, o mica incinta in care se poate vizita un schit ridicat in 1677 pe locul unei biserici mai vechi, unde pe 2 ianuarie 1529 a fost ucis Radu de la Afumati. Schitul a fost zugravit de Gh. Tatarescu.

3)Biserica Sf. Paraschiva, ctitorie a voievodului Patrascu cel Bun (1554-1557).

4)Casa memoriala Anton Pann, monument de arhitectura traditionala din zona Valcea in care a locuit Anton Pann (1794-1854) profesor de muzica care a infiintat si o tipografie

5)Muzeul judetean valcea cu sectii de istorie, ceramica, unelte,podoabe dacice si romane,colectii de numismatica, bogat fond de carte veche si arta plastica.

6) Complexul muzeistic Magheru - sediul statului major al revolutionarilor din 1848; in incinta se afla o biserica cu clopotnita din 1843; acum aici se afla Expozitia Tabara militara Revolutionara

Ramificatie stinga pe dj67 (4km -Troian, localitate componenta a municipiului Ramnicu Valcea, pe campul Traian din apropiere si a instalat tabara militara generalul Magheru in timpul revolutiei de la 1848;

5km: ramificatie la dreapta spre Ocnele Mari (1km) statiune balneoclimaterica, biserica din sec XVI Adormirea Maicii Domnului; acces spre satul Lunca cu manastirile Titireciu si Slatioarele ridicata in 1577.

16km: ramificatie la stanga spre

Baile Govora( balneoclimaterica permanenta) - 20 km Rimnicu Vilcea 360m alt

Factori naturali de cura: ape minerale clorusodice ClNa ,iodurate I,bromurate Br, sulfuroase S, oligominerale,climat de crutare, namol mineral NM si namol sapropelic NS

Indicatii terapeutice: boli ale aparatului locomotor,afectiuni respiratorii

Dotari: bai calde piscine, kinetoterapie, namol cald, gimnastica medicala

Imprejurimi: manastirea Govora intemeiata in sec XV, Manastirea dintr un Lemn, ctitoria lui Preda Brancoveanu, salina de la Ocnita statiune balneoclimaterica de interes local cu o importanta cetate dacica unde s au descoperit fragmente de ceramica geto dacica.)

E81 STATIUNEA CALIMANESTI CACIULATA Este statiune balneoclimaterica,situata pe DN7 la 18km de Ramnicu Valcea, la altitudinea de 260 m.

Asezare construita linga un vechi drum roman (castrul Arutela), atestata documentar in 1386 - pe vremea lui Matei Basarab aici ia fiinta prima manufactura de hirtie.

Factori naturali de cura:

Frumoasa statiune dispune de izvoare reci( 5-14grade) si fierbinti (Bivolari 19-23grade)care tasnesc de la o adancime de 1.200 m si sunt captate cu ajutorul unor sonde de mare adancime.

Din punct de vedere al compozitiei chimice, apele minerale sunt: sulfuroase S, clorosodice ClNa, calcice Ca, magnezice Mg, bicarbonatate Bicar

Indicatii :Unele din izvoarele cu ape minerale atermale si termale se folosesc pentru cura interna, iar altele sub forma de bai minerale, pulverizatii inhalatii, irigatii in tratamentul intern al afectiunilor gastro-intestinale, de rinichi, metabolice si nutritie sau in cura externa (bai calde sau reci) in bolile terapeutice, echivaland cu cele din Aix-les Bains, Eaux-Banes sau Baden - Baden.

Pentru a evidentia calitatile terapeutice ale acestor ape, trebuie sa amintim ca doctorul francez Joseph Caillat care in 1854 a poposit o vreme pe meleaguri valahe, a procedat in anul 1859 la analiza apelor minerale de la Calimanesti, iar in anul 1869 imparatul Frantei, Napoleon al III-lea, la recomandarea doctorului Carol Davilla, s-a tratat cu apa minerala dusa cu diligenta, de la izvoarele din Calimanesti.

Cazare

Activitatea turistica este desfasurata de 4 agenti economici: SC Calimanesti - Caciulata SA, SIND ROMANIA - Filiala Calimanesti, S.C. EUROPA 15 A - SRL, S.C. ELIANA S.R.L. ce au in administrare urmatoarea structura turistica :

4 hoteluri cu o capacitate de cazare de 1.415 locuri, 18 vile cu o capacitate de cazare de 958 locuri,

3 vile cu o capacitate de cazare de 263 locuri, 7 pensiuni cu o capacitate de cazare de 1.750 locuri,

1 cabana cu o capacitate de cazare de 20 locuri, 4 camping-uri cu o capacitate de cazare de 352 locuri.

Functionarea statiunii este in regim permanent, existand doua baze de tratament cu peste 5000 proceduri pe zi ce functioneaza in cadrul hotelurilor apartinand de S.C. Calimanesti - Caciulata S.A.

Aceste baze de tratament sunt dotate cu aparatura medicala moderna, ceea ce a contribuit la un aflux permanent de turisti. Proceduri: bai calde cu ape minerale, buvete cura interna, aerosoli, electroterapie, hidroterapie, gimnastica medicala

Imprejurimi:

Minastirea Cozia - 1387 Mircea cel Batrin, Zidita intre 1387-1388 pe locul unui vechi lacas de cult, manastirea a ramas, cu toate adaugirile si prefacerile aduse in veacurile urmatoare, cea mai frumoasa ctitorie a domnitorului Mircea cel Batran, al carui portret si mormant se afla aici. Langa mormantul domnului este si mama lui Mihai Viteazul, calugarita sub numele de Teofana, si care a murit dupa numai cinci ani

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Obiective turistice pe traseul Ramnicu Valcea - Valea Oltului - Sibiu.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
2 714 cuvinte
Nr caractere:
14 200 caractere
Marime:
23.37KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
turism, traseu, obiective
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!