Hotelurile de tip boutique

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Conceptul de "boutique hotel" a fost inventat in America de Nord si descrie o atmosfera hoteliera intima, de obicei luxoasa, un design si un stil aparte, diferentiindu-se de marile branduri sau lanturi hoteliere printr-o cazare exceptionala, personalizata din punctul de vedere al serviciilor. De obicei, au un numar mic de camere, foarte bine echipate, dispun de telefon, acces internet, baruri si televiziune prin cablu. Cei care se cazeaza la un astfel de hotel opteaza pentru intimitate si lux, clientul tipic facand parte din categoria turistilor corporate.

Hotelurile boutique reprezinta un segment aparte al industriei ospitalitatii. Chiar daca termenul este din ce in ce mai folosit,o definitie stricta a lui nu exista inca. Unii specialisti l-au definit facand o paralela intre acest tip de hoteluri si magazinele de haine. Magazinele tip Boutique ocupa spatii destul de restranse si comercializeaza produse foarte la moda,avand preturi ridicate. Echivalentul acestora in materie de hotelarie reprezinta amplasamente in zone foarte scumpe,cu un design interior care se inscrie in ultimele tendinte ale modei,cu facilitati care nu se intalnesc la hotelurile de lant,cu servicii personalizate.

Cresterea rapida in ultimii ani a popularitatii hotelurilor Boutique indica faptul ca ele vor forma in anii in anii ce urmeaza un segment puternic pe piata turistica.

Fiecare proprietar de hotel Boutique isi organizeaza si isi defineste afacerea intr-un stil personal.Fie ca hotelul este independent,fie ca apartine unui lant,el ofera turistului posibilitatea de a avea o experienta unica.

Hotelul The Muse din New York se autodefineste ca fiind un loc nu unde sa dormi,ci unde sa visezi. Piesa de rezistenta pe care o pune la dispozitia oaspetilor de sex feminin este pachetul Sex and the City contra unei sume de 435$/ noapte.Pachetul include cazarea pentru doua persoane in camera dubla,lapte si prajituri la miezul noptii,mic dejun in pat,un cos cu produse cosmetice Armani,masaj in camera.

Hotelul Rydges din Dubai face parte din hotelurile de cinci stele ale zonei,dar nimic din ceea ce ofera nu are legatura cu Orientul Mijlociu. Astfel,oaspetii hotelului se pot bucura de restaurantele chinezesti si italienesti,de pub-ul britanic ,de barul-spa australian si de multe alte facilitati menite sa impresioneze mai ales turistii europeni si americani.

Hotelul Villa la Vedetta din Florenta este situat pe colinele orasului,avand o priveliste minunata. Pe vremuri vila patriciana ,astazi un hotel exclusivist si luxos,este inconjurat de gradini si parcuri in stil

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Hotelurile de tip boutique.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
1 025 cuvinte
Nr caractere:
5 458 caractere
Marime:
9.50KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
hotel, concept, turism
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Sus!