Previzualizare referat:

Extras din referat:

Situat pe ambele parti ale Creek-ului, propune peisaje atractive nu numai datorita centrului comercial in care poti negocia orice articol ci si pentru turistii dornici sa fotografieze.

Stradutele inguste si apropiate, au rezistat in aceasta parte a Deirei, in ciuda cladirilor construite recent. Printre micile lanuri de souk picant, fiecare vitrina a magazinelor expune cu generozitate obiecte din aur: coliere, cercei, bratari, inele si brose. Seara, zona este un furnicar de oameni. Aici aurul se comercializeaza la unul dintre cele mai bune preturi din lume.

Pe celelalte stradute, vizitatorii pot gasi magazine care vand narghilea sau acele seturi de cesti de cafea precum si traditionalele cupe de ceai, folosite frecvent de catre localnici. Din loc in loc, te imbie cu mirosuri ademenitoare brutariile traditionale, unde pe suprafete intinse de lemn asteapta painea nedospita sa fie introdusa in cuptoare speciale numite tandoor.

Muzeul din Dubai

Al Fahidi Fort gazduieste intr-o cladire impresionanta, Muzeul din Dubai. Construit in jurul anului 1799, a fost pe rand palat, garnizoana si apoi iar palat. A fost renovat in 1970 pentru a fi folosit ca muzeu. Restul galeriilor au fost terminate in 1995.

Orasele scufundate

Localizate la gura de varsare a Creek-ului, au fost create cand olarii si tesatorii au inceput sa-si dezvolte meseriile. Aici turistii se pot intoarce in timp pentru a experimenta cateva din indeletnicirile vechi ale localnicilor.

Orasul scufundat a fost parte a unui plan de a transforma intreaga zona din Shindagha intr-un microcosmos cultural, redand viata din Dubai cu multi ani in urma.

Planeta magica

Se afla in incinta mall-ului Deira City Centre si este un loc unic dedicat copiilor care gasesc aici posibilitati de a juca tenis, ping-pong, bowling, jocuri electronice, etc.

Wonder Land

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Dubai.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 487 cuvinte
Nr caractere:
13 579 caractere
Marime:
21.56KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
atractii turistice, servicii, locatie, dubai
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Petrea Maria
Sus!