Buenos Aires Tango Festival

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Intens si in mod cert atragator, tangou-ul este dansul emblematic pentru Buenos Aires si festivalul anual Buenos Aires Tango reprezinta locul ideal pentru a-i vedea pe cei mai buni. Cei mai de seama practicanti din intreaga lume se alatura neasemuitilor artisti locali intr-un program de concerte tangouu , etalari de dansuri , expozitii si cursuri . Impreuna , toate aceste posibilitati umplu orasul cu nelimitate optiuni de a privi , asculta , invata si a lua parte la o gama larga de evenimente , toate dedicate acestui stil de dans pasional . Aceasta festivitate tangou , special organizata de oficialitati , recunoaste importanta culturala a acestui stil de dans aflat in crestere si are ca scop , atat sarbatorirea cat si promovarea acestui valoros component al vietii sociale.

Poetul Luis Alposta a zis : ,, Tangou-ul este , esential , o arta a sintezei ." Inca de la inceput tangouu-ul a simbolizat pasiune pura , tensiune arzatoare intre un barbat si o femeie fara a conta clasa sociala sau religia .

In inima Buenos Aires-ului , unde ritmurile de tangou acopera strazile cu ocazia unei petreceri de 7 zile , cupluri senzuale care danseaza tangou , vals si milonga se dezlantuie in noapte . Oricine este o persoana importanta in lumea tangou-ului , va evolua pentru public , numeroase stiluri de dans liber ce pun in lumina reflectoarele artisti cunoscuti la nivel mondial , sunt organizate in diferite locatii din intreg orasul si cele mai bune orchestre din Buenos Aires vor oferi publicului si participantilor muzica in direct .

Ministerul de cultura al Argentinei organizeaza aceasta petrecere extravaganta in orasul in care s-a nascut acest fenomen si stil muzical . Pentru cei care vor sa se implice , exista cursuri pentru incepatori si curcuri avansate pentru dansatorii cu experienta , ambele variante practicate gratuit .

Noapte de noapte , in Boedo , La Boca , San Telmo , Almagro , Flores , Barracas , Nunez , Palermo , Monserrat , Belgrano , Villa Urquiza , Congreso si multe alte cartiere , mii de iubitori ai tangou-ului participa la cele mai traditionale sali de dans din Buenos Aires , creand un decor fabulos .

Majoritatea istoricilor sunt de acord cu faptul ca , tangou-ul , ca un intreg , reflecta condamnarea de catre clasa muncitoare , din motive etnice , juridice , religioase , culturale si politice , a societatii burgheze .

De exemplu in 2006 cursul evenimentelor a fost spectaculos , avand in vedere calibrul cuplurilor care vor dansa in deschiderea si respectiv incheierea festivalului ; de asemenea 6 mari orchestre au cantat live pe parcursul celor 7 nopti ale festivalului , plus numeroase alte aparitii , cum ar fi performante artistice de cel mai inalt nivel . In acest an, participantii la festival s-au implicat in work-shop-uri speciale , ei fiind martorii zilelor de inceput ale tangou-ului si totodata cei care au constatat dezvoltarea sa de-a lungul ultimelor decenii in Buenos Aires . In aceste work-shop-uri unice , in care se gasesc materiale documentare , sunt expuse caracteristicile si evolutia tangou-ului pe parcursul anilor , iar marii dansatori ai tuturor timpurilor impartasesc celor interesati experienta si impresiile lor . Pe langa acestea , ei arata si exemplifica pasi si figuri care au luat nastere chiar pe ringul de dans , ramanand astfel cunoscuti prin contributia pe care au avut-o la istoria tangou-lui .

Ritmurile ametitoare ale tangou-ului inunda strazile din Buenos Aires in fiecare an la sfarsitul lui februarie si inceputul lui martie cu ocazia festivalului Buenos Aires Tangou . Aparut pentru prima oara in 1999 ,

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Buenos Aires Tango Festival.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
528 cuvinte
Nr caractere:
3 034 caractere
Marime:
7.91KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
festival, turism
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!