București - oraș turistic

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Oras capitala, Bucurestiul este situat in sud-sud-estul Romaniei, in Campia Vlasiei. Dezvoltat de-a lungul raurilor Dambovita si Colentina, la o distanta de 60 km de Dunare, la 120 km de Muntii Carpati si la 226 km de Marea Neagra.

Relieful

Relieful de campie pe care s-a ridicat Bucurestiul este usor valurit, format din interfluvii largi (Sabar - Dambovita, Dambovita - Colentina, Colentina - Pasarea), netede, cu aspect de campuri (campurile Cotroceni, Baneasa, Filaret, Vacaresti etc). Valea Dambovitei strabate Bucurestiul pe o lungime de 22 km si taie orasul in doua, de la nord-vest la sud-est. Are o lunca larga, iar malul drept, mai inalt, cu aspect colinar, remarcandu-se de-a lungul sau: dealurile Cotroceni, Filaret, Belu sau Vacaresti. Acestea sunt si corespondentele unor cartiere bucurestene.

Clima

Clima este continental-moderata, cu ierni aspre, in care crivatul se aude izbindu-se "in ferestri", cum spun poetii nostri. Temperatura medie anuals este de 10grade C; iernile aduc zapezi abundente dar nu frecvente; verile sunt calde, sufocant de toride uneori, urmate de ploi de torentiale, iar primavara si de toamna aduc temperaturi placute, cu zile senine.

________________________________________

BUCURESTI - Scurt istoric:

Veche Cetate Domneasca, cu un impresionant ansamblu de 270 de biserici din care 74 sunt declarate monumente istorice, primele ridicate in secolele al XV-lea si al XVI-lea (Sf. Dumitru, Baratia, Precupetii Vechi, Popa Tatu, Scaune etc ); monumente de arta, busturi sau statui, palate domnesti si boieresti, de parcuri si gradini publice, care i-au atras numele de Micul Paris.

Dupa un statut secular ca resedinta domneasca, Bucurestiul devine capitala Romaniei, in a

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bucuresti - Oras Turistic.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 044 cuvinte
Nr caractere:
5 731 caractere
Marime:
80.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Turism și Alimentație
Tag-uri:
atractii, turism, oras
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!