Tranzacții la Bursa de Mărfuri din Tokyo

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Istoria bursei

Primele schimburi de bunuri au avut loc in Japonia în 1730 când guvernul feudal al Takugawa a permis negustorilor de orez asemenea tranzacţii în piaţa Dojima din Osaka. A urmat înfiinţarea pieţelor de grâu în oraşe ca Koami-cho, Kobuna-cho şi depozite pe domeniile feudale şi contracte pentru orezul produs în estul Japoniei.

Bursa de cereale din Tokyo provine de la bursa de orez din Kakigaracho, înfiinţată în 1874 de un grup al Chugai Shoko Kaisha. Apoi bursa a fost re denumită în Tokyo Rice Trading Exchange, Tokyo Rice Exchange şi în 1908 - Tokyo Rice and Commodities Exchange.

În iulie 1939, controlul economic dictat de al doilea război mondial a forţat bursa să se închidă. Abia în septembrie 1952, bursa a fost reorganizată ca facilitate de comerţ ca răspuns la anularea politicii de control a guvernului asupra cerealelor.

Odată cu redeschiderea în octombrie 1952, bursa era situată în incinta aceluiaşi local ca şi până la război, până când a fost reconstruită în noiembrie 1987. deşi erau doar trei contracte (Domestic Soybean, Azuki Bean, Potato Starch), la redeschidere, bursa a fost mărită pentru a include şi porumb (Non-GMO şi obişnuit), boabe de cafea Arabica şi alte produse.

Organizarea

Bursa este o organizaţie non profit înfiinţată cu autorizaţia ministrului agriculturii, pădurilor şi pisciculturii. Organul principal de conducere este Adunarea generală a membrilor. Afacerile de zi cu zi sunt monitorizate de comitetul directorilor în frunte cu preşedintele, toţi aleşi de adunarea generala a membrilor. Comitete permanente şi ad-hoc sunt instituite de comitet.

Comerţul viitor reprezintă un contract de a cumpăra sau vinde o comoditate la un preţ specificat pe o data specificată în viitor. La data stabilită, vânzătorul trebuie să furnizeze comodităţile iar cumpărătorul să achite preţul stabilit pentru a primi marfa. Înainte de data stabilită, contractul poate fi anulat. Cumpărătorul anulează contractul vânzându-l iar vânzătorul cumpărându-l. Contractul poate fi stabilit cu achitarea unei taxe echivalente cu profitul sau pierderile (ex. Diferenţa de preţ dintre iniţierea şi ruperea contractului) aceasta fiind una din caracteristicile unice ale comerţului viitor. Majoritatea contractelor sunt aranjate prin mijloace financiare, mai rar prin bunuri materiale.

Comerţul opţional este un contract de a cumpăra sau vinde, dreptul, dar nu obligaţia, un bun material la un preţ specificat timp de o perioadă de timp specificată. Cumpărătorul opţiunii obţine dreptul plătind costul opţiunii. Cel ce elaborează opţiunea, garantează deţinătorului opţiunii dreptul de a cumpăra sau vinde bunul material la preţul specificat.

Bursa deasemenea operează programe electronice de comerţ pentru pieţele TGE pentru a promova tranzacţiile fizice a produselor agricole. Furnizând pieţe deschise şi echitabile entru o largă varietate de produse agricole, bursa asigură creşterea comerţului cu produse agricole.

Pe lângă negustori, la procesul de comerţ participă şi publicul larg. Pentru a deservi un număr mare de participanţi, bursa a menţinut asemenea opţiuni:

Execuţii rapide, mari şi exacte

Bursa este o piaţă bine organizată şi pentru a menţine exactitatea şi eficienţa furnizăm următoarele:

Contractele pe viitor sunt organizate n sesiuni la ore anumite în timpul zilei de comerţ în care membrii bursei şi clienţii pot efectua tranzacţii. Concentrând comerţul într-o sesiune, este posibil de a efectua tranzacţii mari imediat fără riscuri financiare.

Preţuri echitabile

Contractele de viitor încheiate la bursă sunt formate în acord cu situaţia de ofertă-cerere. Preţurile sunt afişate pe site-ul bursei şi în presă. Preţurile sunt puncte de reper pentru industria şi economia globală.

Indicarea şi convergenţa preţurilor

Preţurile sunt transmise ca indicatori de preţ pentru produsele în cauză, acestea promovează convergenţa preţurilor curente şi viitoare. Preţurile viitoarelor contracte reflectă prezicerile, ca atunci când şi daca evenimentul prezis are loc, participantul la piaţă este asigurat de riscuri şi protejat de fluctuaţiile preţurilor.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tranzactii la Bursa de Marfuri din Tokyo.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 747 cuvinte
Nr caractere:
9 913 caractere
Marime:
82.12KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Tranzacții Internaționale
Predat:
la facultate
Materie:
Tranzacții Internaționale
Profesorului:
Margulescu Serghei
Sus!