Studiu de caz Flamingo Computers

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Flamingo International S.A. are rolul de Societate Holding pentru Grupul Flamingo, din care fac parte alte douazeci si trei de societati, (unsprezece în România si douasprezece în strainatate) aflate în Legaturi Strânse cu Flamingo International, cele mai importante dintre acestea fiind Flamingo Computers si Flamingo Distribution. Activitatea comerciala a Grupului Flamingo trebuie analizata prin prisma activitatii comerciale a tuturor entitatilor cu care Societatea se afla în Legaturi Strânse .

Descrierea Emitentului

Informatii generale

Flamingo International S.A., împreuna cu celelalte societati din Grupul Flamingo ocupa o pozitie de prim rang în domeniul productiei, distributiei si vânzarii catre consumatori a produselor de tehnologia informatiei si electronice. Flamingo International S.A. a fost înfiintata si înregistrata la Registrul Comertului la data de 7 iulie 1999 cu numarul de înregistrare J40/6174/1999, cod unic de înregistrare 11937104, sub denumirea „Flamingo International S.A.”, ca societate pe actiuni, persoana juridica româna, cu durata de functionare nelimitata, înfiintata si functionând în conformitate cu Legea Societatilor Comerciale.

Sediul social al Flamingo International S.A. este situat în Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 121, sector 1, Bucuresti.

Sediul economic central al Grupului Flamingo este situat în Otopeni, Calea Bucurestilor nr. 44-48, judetul Ilfov.

Obiectul de activitate

Domeniul principal de activitate al Flamingo International S.A., asa cum a fost recodificat conform nomenclatorului CAEN si înregistrat în Registrul Comertului este exprimat generic ca fiind „Comertul cu ridicata al masinilor, echipamentelor si furniturilor” (CAEN 518), iar obiectul principal de activitate este „Comertul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice si software-ului” (CAEN 5184). Actul Constitutiv prevede o gama foarte larga de activitati secundare, pe care societatea le desfasoara sau, dupa caz, le poate desfasura în urma obtinerii autorizatiilor prevazute de lege pentru astfel de activitati.

De asemenea, Societatea , în anticiparea unei posibile oportunitati de a-si diversifica activitatea, s-a orientat pe anumite directii economice care nu se afla în mod necesar în strânsa legatura cu obiectul sau de activitate.

Sedii secundare

Grupul Flamingo desfasoara, în cadrul a numeroase locatii secundare, o activitate extinsa pe teritoriul României si se afla în faza de dezvoltare a operatiunilor sale din strainatate.

Flamingo International S.A. nu are un numar foarte mare de puncte de lucru/sedii secundare, întrucât activitatea de vânzare catre clientii finali se desfasoara în principal prin intermediul Flamingo Computers si Flamingo Distribution precum si, într-o masura mai restrânsa, prin alte societati cu care se afla în Legaturi Strânse.

Societatea a înregistrat pâna în prezent la Registrul Comertului înfiintarea a doua puncte de lucru, în Zona Libera Giurgiu, judetul Giurgiu si în Otopeni, Calea Bucurestilor, nr. 44-48, judetul Ilfov, pentru care a încheiat contracte de închiriere cu Flamingo Computers, societate membra a Grupului si proprietara respectivelor locatii.

Conform prevederilor Actului Constitutiv , Societatea poate înfiinta sedii secundare cu aprobarea Consiliului de Administratie, atât în tara, cât si în strainatate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Studiu de caz Flamingo Computers.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8.5/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
3 701 cuvinte
Nr caractere:
19 596 caractere
Marime:
27.71KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Tranzacții Internaționale
Predat:
la facultate
Materie:
Tranzacții Internaționale
Profesorului:
Ionut Popescu
Sus!