Politica comercială a Canadei

Previzualizare referat:

Extras din referat:

I. INFORMAŢII GENERALE despre canada

Denumirea oficială: Canada

Capitala: Ottawa

Emblema naţională: Frunza de arţar

Imnul naţional: “O Canada”, a fost proclamat imn naţional la 1 iulie 1980.

Sistemul politic: Monarhie constituţională si democraţie parlamentară.

Organizarea statală: Canada este un stat federal constituit, în principal, pe baza a doua entităţi teritoriale majore: New France (bazat pe colonizarea franceză) şi British North America (bazat pe colonizarea anglo-saxonă), la care s-au adăugat ulterior provinciile şi teritoriile aflate in componenţa Canadei de astăzi.

Şeful statului: este Guvernatorul General al Canadei (în prezent „the Right Honourable Michaëlle Jean”) ca reprezentant direct şi permanent al monarhului Regatului Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Guvernatorul General este numit de Regina Angliei, la propunerea Primului Ministru al Canadei. Instituţia Guvernatorului General semnifică recunoaşterea de către canadieni a Reginei Elisabeta a II-a ca şef al statului. La nivelul provinciilor, Guvernatorul General este reprezentat de către un Guvernator-Locotenent.

Puterea legislativă: este exercitată de Parlamentul Canadei, aflat la Ottawa şi compus din Camera Comunelor (cu membri aleşi) şi Senat (cu membri numiţi). Membrii Parlamentului sunt aleşi la fiecare patru ani. Fiecare provincie dispune, la rândul ei, de propriul parlament sau adunare natională, cu rol si atribuţii de interes local.

Puterea executivă: Este exercitată de către Guvernul Federal condus de Primul Ministru al Canadei, in prezent Stephen Harper ca sef al Guvernului, si un cabinet format din sefii ministerelor de interes federal. La nivel local, fiecare provincie dispune de un guvern provincial condus de un prim-ministru si un cabinet compus din sefii ministerelor de interes provincial. Configuratia guvernelor locale este rezultatul confruntarii si performantelor partidelor politice care activeaza in cadrul fiecarei provincii.

Organizarea administrativă: În componenţa Canadei intră 10 provincii şi 3 teritorii autonome, fiecare cu capitala proprie (în paranteză).

- Provincii: Alberta (Edmonton), British Columbia (Victoria), Manitoba (Winnipeg), New Brunswick (Fredericton), Newfoundland si Labrador (St. John's), Nova Scotia (Halifax), Ontario (Toronto), Prince Edward Island (Charlottetown), Quebec (Quebec City) şi Saskatchewan (Regina). Cele mai intinse provincii: Quebec si Ontario (1,54 şi respectiv 1,07 mil. km2).

- Teritorii: Northwest Territories (Yellowknife), Nunavut (Iqaluit) si Yukon (Whitehorse).

Suprafata şi vecinii: Cu un teritoriu de 9.977.139 km2, Canada este al doilea stat ca întindere din lume. Deţine 7% din suprafaţa de uscat a Terrei si 9% din resursele de apă dulce ale acesteia. Pe toată lungimea de 8.890 km a granitei de sud, se invecinează cu SUA, la vest cu apele Pacificului de Nord, la nord-vest cu Peninsula Alaska (SUA), la nord cu Oceanul Arctic, iar la est şi sud-est cu apele Atlanticului de Nord. Insula Groenlanda, din largul coastelor de nord-est ale Canadei, aparţine Regatului Danemarcei.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Politica Comerciala a Canadei.doc
  • Politica Comerciala a Canadei.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc, ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
2 fisiere
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
6 356 cuvinte
Nr caractere:
35 279 caractere
Marime:
1.11MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Tranzacții Internaționale
Predat:
la facultate
Materie:
Tranzacții Internaționale
Profesorului:
Kardos Mihaela
Sus!