Boeing corporation - organizație globală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Industria aerospatiala civila globala, mai ales pe segmental de piata a aeronavelor cu mai mult de 110 locuri, este un duopol intre Boeing si Airbus, cu un grad ridicat de rivalitate competitive. Cu toate ca ambele corporatii Boeing si Airbus prevad o crestere a cererii globale cu 4,5 – 4,6 % exista diferente fundamentale in felul in care priveste fiecare natura acestei cresteri. Boeing prevede sa atinga aceasta crestere prin fragmentarea retelei si aparitia traficului Point – To- Point, in contrast cu Airbus, care prevede atingerea cresterii prin consolidarea acesteia si traficul “Hub –to-Spoke”. Modelul Point-to-point favorizeaza dezvoltarea zborurilor cu aeronave de capaciatate mai mica la destinatie, iar modelul Hub-to-Spoke favorizeaza dezvoltarea zborurilor cu aeronave de capacitate mai mare, mai putin frecvente. Boeing se pozitioneaza in piata fragmentata cu modelul B-7E7, iar Airbus in piata consolidata cu modelul A-380.

INDUSTRIA AEROSPATIALA CIVILA GLOBALA

Industria producatoare a aeronavelor civile este similara cu industria auto, in care producatorii combina unitatile de asamblare de la mari furnizori (Tier One) pentru a produce aeronava-produsul final.Unitatile de asamblare include fuzelajul, interiorul, motoarele, sistemul electronic si cadrul. Pana la 32% din valoarea de continut a unei aeronave este reprezentata de “parti“ sau componente subsistematice. Industria ”Customer Spend Model“ poate fi impartita in doua segmente majore:

• Noi sisteme si componente de aeronave

• Economisire si reconditionare

Industria aerospatiala civila globala are un grad ridicat de ciclicitate si se axeaza in principal pe bunastarea si profitabilitatea liniilor aeriene. Cu toate ca traficul de pasageri este un element cheie pentru profitul liniilor aeriene, exista un decalaj de timp intre traficul aerian din present si intoarcerea profitului liniilor aeriene.

Pentru producatorii de aeronave exista un decalaj de timp suplimentar inainte de a recupera prin comenzi deoarece liniile aeriene comanda aeronave noi numai cand pot sustine o crestere si o utilizare de nivel ridicat. In concluzie productia de aeronave civile reprezinta un sector cu o ciclicitate lunga.

Unul dintre fundamentele respectate in urma acestui decalaj este ca in timpul perioadei de decline liniile aeriene isi retrag aeronavele aflate in exces in Desertul Californian pentru a reduce din costurile fixe. Odata ce numarul de pasageri creste, liniile aeriene isi extind capacitatile aducand inapoi aceste aeronave si comandand avioane noi numai cand “flota parcata” este operationala in intregime.

COMPETITIA IN INDUSTRIA AEROSPATIALA GLOBALA CIVILA

In prezent, pentru aeronavele cu capacitate de mai mult de 100 de pasageri, industria reprezinta un duopol intre Boeing si Airbus, Airbus urmand o strategie de intrare codasa in piata globala. Previziunile in cota de piata in 2006, bazate pe comenzile actuale si previzionate, indica faptul ca la nivelul global cota de piata a companiei Boeing va scadea usor, cu 2,3%. Pe de alta parte, cota de piata a companiei Airbus este preconizata a creste semnificativ cu 10,2% pana la 31,2% in aceeasi perioada. Aceasta scadere preconizata a cotei de piata este atribuita esecului companiei Boeing de a-si reinoi gama de produse in ultimii 10 ani, in timp ce Airbus a investit dublu fata de Boeing pentru dezvoltarea produselor in decursul aceleasi perioade.

Observații:

BOEING CORPORATION

PROVOCARI STRATEGICE PRIVIND VIITORUL ZBORURILOR

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Boeing Corporation - Organizatie Globala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 420 cuvinte
Nr caractere:
12 948 caractere
Marime:
13.51KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Tranzacții Internaționale
Predat:
la facultate
Materie:
Tranzacții Internaționale
Sus!