Uleiuri pentru motoare și transmisii

Extras din referat:

Uleiurile pentru motoarele auto lucrează în condiţii extrem de dificile. Alţi lubrifianţi – uleiurile de transmisie şi unsorile consistente, utilizate la automobile, îşi îndeplinesc funcţiile în condiţii relativ mai uşoare, modificându-şi proprietăţile în măsură mai mică.

Uleiurile de motor permanent sunt supuse unor sarcini termice şi mecanice, destul de înalte, datorită multiplelor cuple, care posedă condiţii de ungere diferite.

Temperatura filmului de lubrifiant variază în limitele 270...280C, în canalul segmentului superior de compresie, iar la supraalimentare această temperatură poate ajunge 300...350 C .

În astfel de condiţii „neconfortabile” uleiul trebuie să îndeplinească, pe o durată îndelungată de funcţionare, următoarele funcţii:

formarea unui film stabil (o peliculă) onctuos pe suprafeţele pieselor contactate, excluzând un contact metalic la nivelul microasperităţior (griparea suprafeţei) şi asigurând reducerea uzurii suprafeţelor;

ermetizarea eficientă a camerei de ardere, excluzând sau reducând la minim scăpările de gaze spre baia de ulei;

eliminarea de căldură, degajată de la arderea combustibilului şi frecărilor dintre piese; răcirea suprafeţelor pieselor;

preîntâmpinarea depunerilor de calamină şi formări de lacuri;

preîntâmpinarea procesului de corodare a pieselor;

preîntâmpinarea decantărilor; menţinerea depunerilor de pe urma îmbătrânirii şi uzurii în formă de emulsie stabilă; evacuarea acestor depuneri din zona de frecare.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Uleiuri pentru Motoare si Transmisii.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
35 pagini
Marime:
1.65MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!