Transportul Aerian

Extras din referat:

Spre deosebire de calea ferată, care s-a dezvoltat sub presiunea nevoilor industriei, transportul aerian şi-a făcut apariţia datorită cerinţelor militare. Până la momentul 1918 nu se putea vorbi de aviaţie civilă, aparatele fiind concepute şi utilizate doar în scopuri militare. Odată terminată prima conflagraţie mondială, au fost introduse şi primele linii regulate de pasageri, care au înlocuit rapid celebrele dirijabile ce deserveau rute din Atlanticul de Nord. Astfel, la începutul lunii februarie 1919 a fost inaugurată ruta Paris - Londra. Puteau fi transportaţi între cinci şi zece pasageri la o cursă.

Până în anii 50, avionul a rămas un mijloc de transport „minoritar” în comparaţie cu trenul sau transportul maritim, din cauza capacităţii limitate a aparatelor.

A venit însă momentul care a marcat începutul transformării aviaţiei comerciale în ceea ce vedem astăzi - în 1953, britanicii de la compania De Havilland au construit primul avion cu reacţie comercial .

Un alt capitol important al aviaţiei civile a fost deschis în 1976, când avea să se efectueze primul zbor cu avionul supersonic (francezo-britanic) Concorde.

Companiile aeriene low-cost au apărut pentru prima dată în 1971, în Statele Unite ale Americii, când compania aeriană Southwest a luat fiinţă.

Companiile aeriene low-cost sau “low-cost airlines” sunt companii aeriene bazate pe un alt model de afaceri decât cel clasic, conceptul traducându-se prin eliminarea costurilor suplimentare de operare a aeronavelor, ceea ce duce la o politică de preţuri reduse considerabil.

Primul zbor a avut loc în data de 18 iunie 1971, în statul Texas, unde îşi avea sediul compania. Se efectuau zboruri scurte, cu 4 aeronave Boing 737-200, între Dallas, Houston şi San Antonio, zboruri care nu includeau servicii suplimentare (mâncare, băutură) ca în cazul companiilor aeriene clasice.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transportul Aerian.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
12.78MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!