Transportul a 5000 tone fosfați Hamrawein (Egipt) Port - Pancevo (fabrică situată la 10 kilometri de portul fluvial) cu acces auto

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Expediţia internaţională este un ansamblu de activităţi desfăşurate de expeditor, persoană fizică sau juridică, pentru a asigura deplasarea mărfurilor de la locul de expediere la cel de destinaţie puncte situate în tari diferite.

Ea este o activitate specializată de comerţ exterior desfăşurata de casele de expediţie internaţională, care în schimbul unei sume de bani, comision sau taxă fixă se obligă faţă de întreprinderea exportatoare să preia mărfurile încredinţate şi să realizeze direct sau prin intermediari ca destinatarul mărfii (cumpărătorul) să poată intra în posesia ei. Casele de expediţie analizează rutele posibile de transport şi efectuează calcule în vederea stabilirii rutei celei mai economice. Astfel analize şi de calcule de stabilire a rutei optime de transport este prezentată în lucrarea de faţă, pentru transportul unui lot de marfă de 5000tone fosfaţi din portul Hamrawein (Egipt) până în portul Pancevo (Serbia).

Analizarea zonelor tranzitate în vederea stabilirii stabilirea eventualelor restricţiilor

Portul Hamrawein este un port foarte mic la Marea Roşie, unde se exportă fosfaţi (complexul de valorificare a fosfaţilor de la Hamrawein este construit de companii româneşti). Portul are amenajate trei dane operaţionale mai importante cu adâncimi de 11m, lungime de 68.8m ce permit acostarea navelor de până la 500 picioare lungime. Are o capacitate de 2 – 3 nave pe lună şi o productivitate de 6000 - 7000 tone/zi.

Echipamente portuare:

-benzi transportoare

-macarale mobile de 12 tone

-macarale mobile Diesel de 60 tone

-două vinciuri manuale de 3 tone

Canalul Suez - informaţii generale

Canalul Suez este situat în Egipt, între oraşele Port Said la Marea Mediterană şi Suez la Marea Roşie, este un canal de 163 km lungime, şi lat de 300 m în cel mai îngust punct. Canalul permite trecerea în ambele direcţii a navelor între Europa şi Asia, fără să mai fie necesară înconjurarea Africii pe la vest. Înainte de deschiderea canalului în 1869, bunurile erau uneori transportate între Marea Mediterană şi Marea Roşie pe pământ.

Canalul nu are ecluze, deoarece nu există diferenţe de înălţimi. Permite trecerea navelor cu deplasament de până la 150.000 de tone. Pot trece navele cu până la 16 m pescaj. Există o singură bandă de navigaţie, cu mai multe locuri de depăşire. Trecerea durează între 11 şi 16 ore, cu o viteză de circa 8 noduri. Viteza redusă previne erodarea malurilor canalului de valurile generate de nave.

Volumul de trafic a atins, în 1991, aproximativ 18.300 parcurgeri ale canalului, cu un tonaj total de 426 milioane tone. Marcajul kilometric este în numere arabe şi este pozitionat pe malul vestic al canalului.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Transportul a 5000 Tone Fosfati Hamrawein (Egipt) Port - Pancevo (Fabrica Situata la 10 Kilometri de Portul Fluvial) cu Acces Auto.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
3 421 cuvinte
Nr caractere:
17 772 caractere
Marime:
2.75MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!