Sistemul de Răcire

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Instalatia de racire a motorului este instalatie ajutatoare ce are scopul de a mentine un regim de temperatura potrivit unei bune functionari a motorului.Temperatura de 1800-2000 de grade Celsius din interiorul cilindrilor deterioreza procesul de ungere, altereaza proprietatile mecanice ale pieselor conjugate putand in final sa le gripeze sau sa le strice. Sistemul de racire intervine in aceasta situatie prin preluarea si transmiterea in mediu a 20-30% din caldura pieselor motorului, asigurand temperatura cea mai favorabila adica 85-90?C.

Instalatia de racire are rolul de a prelua, transporta si transmite mediului inconjurator o parte din caldura dezvoltata in cilindrii motorului pentru a mentine un regim termic optim a pieselor motorului. Performantele de durabilitate ale motorului sunt influentate de oscilatiile regimului termic al pieselor mecanismului motor fata de valoarea optima. Astfel, la temperaturi scazute ale peretilor camerei de ardere si cilindrilor combustibilul poate condensa si spala pelicula de ulei accentuand procesele de uzura; la temperaturi ridicate rezistenta mecanica a piselor se diminueaza, in plus pelicula de ulei poate fi distrusa prin ardere si daca se asociaza si cu cresterea dilatarii pieselor se poate ajunge la gripajul cuplei cinematice, cilindru-piston.

Principiu de lucru

Se produce un curent de fluid rece prin interiorul corpului pieselor de racit, prin circuite special prevazute din constructie numite camasi de racire.

Pompa de lichid are rolul de asigura recircularea lichidului in sistemul de racire, si se utilizeaza in general pompa de tip centrifugal. Presiunea necesara acestor pompe este de 0,035...0,15 MPa. Asigurarea unei circulatii in bune conditiuni prin canalizatii se realizeaza la o presiune de 0,03...0,05 MPa, in realitate se cauta ca presiunea din sistemul de racire sa fie mai mare cu 0,08...0,1 MPa fata de necesar pentru a impiedica formarea vaporilor in anumite puncte ale instalatiei de racire.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sistemul de Racire.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
937 cuvinte
Nr caractere:
4 955 caractere
Marime:
451.08KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
pompa, racire, lichid
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Profesorului:
Plamadeala Vasile
Sus!