Raport de practică

Previzualizare referat:

Extras din referat:

I. Prezentarea compaiei

Denumirea societatii: NKDM WIZZ MANAGEMENT S.R.L.,

Forma juridica: Societate cu raspunedere limitata

CUI: 45375876

Nr. Registrul Comertului: J40/22156/2021

Capital social: 200 RON

Sediul: Bucuresti, Sector 6, Drum Taberei, nr. 134A

Obiect de activitate: CAEN 4939 - Alte transporturi terestre de calatori n.c.a

Societatea NKDM WIZZ MANAGEMENT SRL este prezenta pe piata romaneasca de ridesharing din anul 2021, avand un capital privat românesc.

Compania ofera servicii de transport alternativ - ridesharing in Bucuresti prin intermediul flotei de masini pe care o gestioneaza in prezent. Totul se realizeaza fie prin ajutorul unei aplicatii de ridesharing pentru telefonul mobil, fie online, prin intermediul unui site web.

Activitatile de ridesharing sunt intr-o continua expansiune in Romania, atat in ceea ce priveste firmele prezente, cat si orasele in care acest serviciu este disponibil. Principalele firme, daca se are in vedere numarul de clienti serviti, concureaza intr-un mod foarte activ, in special in Bucuresti, dar si in alte orase mari, precum Cluj, Iasi, Timisoara, Brasov si Constanta. De curand, serviciile au inceput sa fie prezente si in orase de mai mici dimensiuni, precum Targu-Jiu, Buzau sau Piatra Neamt.

Cele mai importante firme care activeaza in Romania in prezent sunt:

- Uber, cea mai mare firma de ridesharing ce activeaza la nivel mondial. Este preferata si in Romania, atat de catre clienti, cat si de soferi, pentru servicii de calitate, accentul fiind pus pe siguranta maxima pentru soferi si pasageri;

- Bolt a patruns in Romania sub numele de Taxify, fiind astazi firma cu cea mai mare prezenta in orasele tarii. Soferii care conduc pentru Bolt obtin castiguri importante, iar clientii prefera acest serviciu datorita preturilor mai mici decat cele ale competitiei;

- BlackCab ofera servicii de tip premium, masinile fiind luxoase, iar soferii pregatiti intr-un mod desavarsit.

II. Caracteristici generale ale companie

Este o afacere online, care functioneaza prin intermediul unui unei aplicatii ridesharing, ce pune in legatura persoane care calatoresc in aceleasi locatii sau in locatii conexe si platesc soferului suma convenita pentru transport. Astfel, ofera clientilor optiuni de transport prin intermediul unor contractori independenti - societatea avand incheiate contracte cu Uber si Bolt.

In general, se utilizeaza aplicatiile pentru mobil. Exista 2 parti: soferul, ce are un profil in care sunt prezentate datele de contact, experienta, atuurile si masina pe care o conduce si persoana care solicita o cursa.

Pentru a ajunge in punctul in care sa fie comandata o cursa, acceptata si finalizata, este necesar ca individul ce doreste sa beneficieze de acest serviciu de transport sa isi creeze un profil. Acest pas dureaza doar câteva minute si sunt necesare informatii si detalii esentiale, precum: Nume si prenume, adresa e-mail, telefon, cardul bancar (din care se vor extrage costurile curselor, daca vei selecta ulterior aceasta metoda de plata).

Bibliografie:

https://www.consiliulconcurentei.ro/wp-content/uploads/2022/10/RapIntegrat-RH-final-nec.pdf

https://www.uber.com/ro/blog/licentiere-firme/

https://www.arr.ro/ctg_5_legislatie-nationala_pg_0.htm

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de practica.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 444 cuvinte
Nr caractere:
9 530 caractere
Marime:
643.29KB (arhivat)
Publicat de:
Ana Dumitru
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!