Întreținerea tehnică și reparația de automobile în condițiile întreprinderii SRL TGA-Trans

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Adnotare

Intretinerea tehnica si reparatia de automobile in conditiile intreprinderii intreprinderii S.R.L. “TGA-TRANS”

Pentru elaborarea darii de seama, au fost selectate materialele privind activitatea intreprinderii S.R.L. “TGA-TRANS” si sa constatat ca intreprinderea nu utilizeaza din plin toate resursele proprii, fiind posibil si prestarea serviciilor suplimentare altor intreprinderi de autocamioane, ce ar aduce mai multe venituri.

S-a efectuat calculul tehnologic al intreprinderii, s-au propus modificari in planul tehnologic al intreprinderii si sa propus ca sa fie corectata manopera lucrarilor de reparatie si intretinere tehnica

Introducere

Un autovehicol, este o unitate de transport cu patru (rar, trei, șase) roți, acționat de un motor cu ardere internă, cu abur, cu electricitate sau aer comprimat. Are scaune pentru conducător și pentru cel puțin un pasager.

Automobilele sunt de obicei construite pentru a călători pe drumuri, dar există unele, mai ales vehicule utilitare, care permit călătorii în afara drumurilor Drumurile și autostrăzile sunt folosite în comun cu alte vehicule, cum sunt motocicletele și tractoarele.

Un automobil tipic are un motor cu ardere internă și patru roți, însă au apărut pe piață și mașini cu motoare hibride, cu gaz sau electrice. Au fost construite și autovehicule cu trei roți, dar nu sunt prea răspândite din cauza problemelor de stabilitate.

În anul 2007 în lume existau aproape 800 de milioane de mașini în circulație (majoritatea în emisfera nordică) iar 42 de milioane de mașini noi erau produse în fiecare an. În anul 2050 se aproximează că vor exista 4 miliarde de automobile la nivel mondial

Industria auto a viitorului trebuie să răspundă unor cerințe ca: spații tot mai mici de parcare și de deplasare, utilizarea energiei regenerabile, preț redus de fabricație etc.

In procesul de exploatare a automobilelor starea tehnica se inrautateste datorita uzurii pieselor, ceea ce duce la micsorarea randamentului, pierderi in putere si in material lubrifiante. Pina la ajungerea pieselor la starea limita de uzura se efectueaza IT si RC a automobilelor.

In dezvoltarea tehnico stiintifica sau propus mai multe metode de IT si RC ca autovehicolul sa fie utilizat cu o productivitate mare. Astfel au aparut intreprinderile ce presteaza servicii de deservire in intretinere tehnica si reparatii a autovehicolelor care se ocupa permanent cu studierea pieselor si efectuarea cit mai buna ca calitatii lucrarilor indeplinite si posibilitatea cit mai mare de reconitionari de piese. Obiective pe care si le propune si intreprinderea prestatoare de servicii auto “TGA-TRANS”

Istoria intreprinderii

Intreprinderea de transport auto “TGA-TRANS” a fost fondata in anul 1996 de actualul director d-ul Sergiu Stambol prin procurarea a doua camioane de model MAN si prestarea serviciilor in domeniu transportului international de marfuri odata cu marirea numarului de automobile si cheltuelile mari pentru intretinere si reparatie, in anul 2000 pe teritoriul intreprinderii a fost deschisa o statie de reparatie si intretinere a autocamioanelor.

De-a lungul timpului odata dezvoltarea industriei constructoare de masini sa dezvoltat si baza tehnico materiala a acestei intreprinderi, dservind atit autocamioanele proprii cit si a altor intreprinderi. Dezvoltarea tehnico-materiala a avut loc datorita investitiilor facute din serviciile de transport international de marfuri oferind posibilitatea de a procura utilajul necesar pentru efectuarea IT si RC. Pe parcursul timpului intreprinderea sa comfruntat cu mai multe problem de ordin economic si au fost mai multe intentii de a fi inchisa din cauza lipsei de unitati si repararea si intretinerea doar propriilor autovehicule cu intentia de a face intretinerile si reparatiile necesare propriilor vehicole la alte intreprinderi asemanatoare. Dar cu trecerea timpului in anii 2004-2010 a crescut numarul de unitati de transport de mare capacitate, dar si alaturarea la intreprindere a proprietarilor de autocamioane fara licenta si respectiv cresterea numarului de autovehicole deservite la aceasta intreprindere. De-a lungul timpului de la inceputul dezvoltarii intreprinderii directorul acestea a optat permanent pe schimbarea unitatilor de transport vechi pe altele noi usurind activitatea statiei de intrtinere si reparative. Inlocuind autovehicolele vechi pe altele noi apar aspect pozitive si negative. Se oferea o productivitate, un randament mai mare si se micsorau costurile de intretinere si reparatie. Concomitent cu aceasta la intretinerea si repararea autovehicolelor de productie mai noua era necesar de completat atelierul de reparatie cu diferite utilaje noi.

Observații:

Ministerul Agriculturii si Industriei Alimentare din

Republica Moldova

Universitatea Agrara de Stat din Moldova

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Intretinerea Tehnica si Reparatia de Automobile in Conditiile Intreprinderii SRL TGA-Trans.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
3 097 cuvinte
Nr caractere:
17 050 caractere
Marime:
45.03KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Profesorului:
Novorojdin Dumitru
Sus!