Fiabilitatea Automobilelor

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Mentenanta este considerata de mult timp ca un rau necesar. Interesul mentenantei se bazeaza pe faptul ca defectiunea reprezinta un lucru negativ, nedorit si ca ea trebuie inlaturata cu orice pret. Pentru autovehiculele de interventie, a caror capacitate de interventie trebuie mentinuta permanent la cote apropiate de cele maxime, se pune problema identificarii unor minime lucrari de mentenanta care sa asigure performantele autovehiculului. De asemenea aici trebuie avut in vedere si asigurarea securitatii personalului care deserveste instalatiile acestuia.

Majoritatea lucrarilor de specialitate trateaza mentenanta din punctul de vedere al unor unitati de productie si mai putin din cel al unor unitati de utilizare (exploatare) [B2, B3, B4, B6, B7, C10, C11, C12, C13, C14, C16, G2, H4].

Mentenanta bazata pe fiabilitate este un instrument care permite optimizarea actiunilor de mentenanta. Criteriile avute in vedere sunt in general securitatea, disponibilitatea si costurile mentenantei.

Aplicarea demersului mentenantei bazate pe fiabilitate poate provoca o scadere a activitatilor de mentenanta preventiva, carora le pot lua locul activitatile de mentenanta corectiva, cu implicatiile corespunzatoare asupra elementelor organizatorice, de resurse umane si financiare.

3.2 Fiabilitatea autovehiculelor de interventie

3.2.1 Generalitati

Termenul de fiabilitate este definit in STAS 8174/1-74 ca fiind aptitudinea unui produs de a-si indeplini functia specificata, in conditii date si de-a lungul unei durate date.

In stransa legatura cu fiabilitatea este definita si mentenabilitatea ca aptitudinea unui produs, in conditii de date de utilizare, de a putea fi mentinut sau restabilit in starea de a-si indeplini functia specificata, atunci cand mentenanta se efectueaza in conditii date, cu procedee si remedii prescrise [XX14, XX15].

O alta notiune aflata in stransa corelatie cu primele doua este disponibilitatea, care conform STAS 8174/3-77 este aptitudinea unui produs de a-si indeplini functia specificata, la un moment dat sau intr-un interval de timp dat.

Indicatorii de fiabilitate sunt definiti in STAS 10307-75, in care se prezinta si formulele de calcul teoretic si de estimare statistica pentru acestia. In cazul incercarilor efectuate pe parcurs prin parametrul timp se intelege rulajul parcurs, exprimat in kmEC (kilometri echivalenti

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fiabilitatea Automobilelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 244 cuvinte
Nr caractere:
7 164 caractere
Marime:
18.62KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Tag-uri:
automobile, parametrii, produse
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!