Bill of Lading

Extras din referat:

Transportul maritim asigură derularea a circa 75-80% din totalul traficului mondial de mărfuri.

Conosamentul este folosit în traficul maritim din secolul al XIV-lea, la început având funcţia de simplă dovadă de primire a încărcăturii la bord, semnată de comandantul navei, ca, mai târziu, să devină un titlu reprezentativ al mărfii ce se transportă.(O. Căpăţînă, op.cit. p.402)

Conosamentul - Bill of Lading – este documentul care face dovada unui contract de transport pe mare şi a preluării sau încărcării mărfurilor de către cărăuş, prin care cărăuşul se obligă să livreze mărfurile la destinaţie contra prezentării acestui document. (Articolul 1 pct.7 din Convenţia de la Hamburg, 1978)

Cărăuşul (carrier) - orice persoana prin care sau în numele căreia s-a încheiat cu un încărcător un contract de transport al mărfurilor pe mare.

Încărcătorul ( shipper ) - înseamnă orice persoană prin intermediul căreia ori în numele căreia sau pe seama căreia se încheie un contract de transport de mărfuri pe mare cu un cărăuş, sau orice persoană prin intermediul căreia ori în numele căreia sau pe seama căreia bunurile sunt livrate cărăuşului în legătură cu contractul de transport al mărfurilor pe mare.

Destinatarul (consignee) – persoana îndreptăţită să preia mărfurile.

Observații:

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti Facultatea de Chimie Aplicată şi Ştiinţa Materialelor Master : Management şi Inginerie Economică

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Bill of Lading.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Marime:
511.37KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Sus!