Analiza strategică SWOT - Rolls Royce

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Rolls-Royce Group plc reprezinta o companie cu o mare putere la nivel global cu sediul în City of Westminster, Londra, Regatul Unit Este de-al doilea cel mai mare producator de motoare de avioane (in urma General Electric), şi are, de asemenea, afaceri mari în sistemele de propulsie pentru nave maritime şi in sectoarele energetice. Începând cu luna august 2010, a fost cea mai mare companie ,cu o capitalizare de piaţă de 10.24 miliarde lire sterline.

Rolls-Royce Limited a fost infiintata in anul 1906 de catre Henry Royce si Charles Rolls, şi a produs propriul motor de primul avion in 1914. Aproximativ jumătate din motoare de aeronave utilizate de către aliaţi în Primul Război Mondial au fost făcute de Rolls-Royce. Până la sfârşitul anilor 1920, motoarele de aviaţie au fost fabricate in special de compania Rolls-Royce. Motorul Merlin este adesea considerat a fi unul dintre principalii factori care, în câştigarea războiului pentru aliaţi peste 160.000 de motoare Merlin au fost produse..

În post-al II-lea Război Mondial perioadă de Rolls-Royce a realizat progrese semnificative în proiectarea motoarelor tip turbină cu gaz şi de fabricaţie. Dart şi motoare turbopropulsoare Tyne au fost deosebit de important, care să permită companiilor aeriene să taie timpilor de parcurs în cadrul mai multe continente.Folosirea de nume de râu a fost introdus cu primele motoare cu reacţie Rolls, pentru a reflecta natura lor: un flux constant de putere, mai degrabă decât de impulsurile unui motor cu piston. Rolls-Royce plc a fost privatizată în 1987, sub guvernul lui Margaret Thatcher.1980 a văzut introducerea unei politici pentru a oferi posibilitatea montării motorul pe o gamă mult mai largă de tipuri de aeronave civile, cu motoare a companiei alimenta acum 17 avioane diferite(şi variantele lor), comparativ cu al General Electric, 14 şi Pratt & Whitney 10.

Analiza SWOT constituie cea mai importanta tehnica manageriala utilizata pentru intelegerea pozitiei strategice a unei intreprinderi/organizatii. Analiza SWOT incepe cu scrierea unei liste cu puncte curente: puncte de forta dar si puncte de slabiciune, privind starea unei intreprinderi/organizatii.

SWOT reprezinta acronimul pentru cuvintele englezesti "Strengthts" (Forte, Puncte forte), "Weaknesses" (Slabiciuni, Puncte slabe),"Opportunities" (Oportunitati, Sanse) si "Threats" (Amenintari). Primele doua privesc firma si reflecta situatia acesteia, iar urmatoarele doua privesc mediul si oglindesc impactul acestuia asupra activitatii firmei.

Punctele forte ale firmei sunt caracteristici sau competente distinctive pe care aceasta le poseda la un nivel superior in comparatie cu alte firme, indeosebi concurente, ceea ce ii asigura un anumit avantaj in fata lor. Altfel prezentat, punctele forte,reprezinta activitati pe care firma le realizeaza mai bine decât firmele concurente, sau resurse pe care le poseda si care depasesc pe cele ale altor firme.

Punctele slabe ale firmei sunt caracteristici ale acesteia ariile sale de vulnerabilitate, zonele de resurse sarace, si alte "valori negative" sau ,conditionari negative' care ii determina un nivel de performante inferior celor ale firmelor concurente. Punctele slabereprezinta activitati pe care firma nu le realizeaza la nivelul propriu celorlalte firme concurente sau resurse de care are nevoie dar nu le poseda.

"Oportunitatile" reprezinta factori de mediu externi pozitivi pentru firma, altfel spus sanse oferite de mediu, firmei, pentru a-si stabili o noua strategie sau a-si reconsidera strategia existenta in scopul exploatarii profitabile a oportunitatilor aparute."Oportunitati" exista pentru fiecare firma si trebuie identificate pentru a se stabili la timp strategia necesara fructificarii lor sau pot fi create, indeosebi pe baza unor rezultate spectaculoase ale activitatilor de cercetare-dezvoltare, adica a unor inovari de anvergura care pot genera chiar noi industrii sau domenii aditionale pentru productia si comercializarea de bunuri si servicii.

"Amenintarile" sunt factori de mediu externi negativi pentru firma, cu alte cuvinte situatii sau evenimente care pot afecta nefavorabil, in masura semnificativa, capacitatea firmei de a-si realiza integral obiectivele stabilite, determinand reducerea performantelor ei economico-financiare. Ca si in cazul oportunitatilor, "amenintari" de diverse naturi si cauze pandesc permanent firma, anticiparea sau sesizarea lor la timp permitand firmei sa-si reconsidere planurile strategice astfel incat sa le evite sau sa le minimalizeze impactul. Mai mult, atunci cand o amenintare iminenta este sesizata la timp, prin masuri adecvate ea poate fi transformata in oportunitate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Strategica Swot - Rolls Royce.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 311 cuvinte
Nr caractere:
13 507 caractere
Marime:
20.05KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Transporturi
Predat:
la facultate
Materie:
Transporturi
Profesorului:
Popescu Mihai
Sus!