Previzualizare referat:

Extras din referat:

Web-ul semantic este un "web de date", care permite masinilor sa inteleaga semantica, sau sensul, de informatii pe World Wide Web. Acesta extinde reteaua de pagini web care pot fi citite de om prin inserarea unor metadate despre pagini si modul in care acestea sunt legate unele de altele, permitand agentilor automatizati sa acceseze Web-ul mai inteligent si sa efectueze sarcini in numele utilizatorilor. Termenul a fost inventat de Tim Berners-Lee, inventatorul World Wide Web si director al World Wide Web Consortium, care supravegheaza dezvoltarea de standarde propuse Semantic Web. El defineste web-ul semantic ca "o retea de date care pot fi procesate in mod direct si indirect de masini."

Ce este web-ul semantic? Orice imagine ce o incarcam pe Facebook, Flickr sau alte website-uri importante poate contine foarte multe informatii referitoare la mult mai multe lucruri. Imaginea poate contine alte persoane, poate avea o importanta artistica, una emotionala ce poate fi pusa in legatura cu diverse poezii, poate avea informatii referitoare la un punct turistic foarte important etc. Practic webul semantic reprezinta interconectarea si crearea unor relatii intre informatii.

In ziua de astazi, internetul are foarte multe informatii stocate, dar potentialul informatic al acestora nu este folosit la capacitate maxima. Acest web semantic incearca sa creeze conexiuni intre informatii, conexiuni ce pot ajuta utilizatorii sa gaseasca mai multa documentatie decat in ziua de azi.

Aceste tehnologii exista deja printre noi, Google, Youtube si multe alte companii multi-nationale cautand resurse tehnologice pentru a le pune in practica.

Web 2.0 a fost o revolutie tehnologica a anilor 2005-2007 ce a schimbat mult lumea pe care o stiam in doar cativa ani. Magazinele online, retelele de socializare, plata facturilor, ziare, reviste si multe alte aspecte ale vietii noastre au cunoscut o schimbare radicala. Acum cativa ani revolutia tehnologica de azi parea la ani lumina de punerea in practica ca si Web 3.0 si realitatea augmentata parea niste concepte SF. Informatiile culese de generatia web 2.0 se refereau la ce stiri citim, de unde ne facem cumparaturile, pe ce site-uri intram, ce muzica ascultam, unde calatorim.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Web 3.0.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
6/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
996 cuvinte
Nr caractere:
5 353 caractere
Marime:
13.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)
Tag-uri:
web-ul, date, metadate
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!