Previzualizare referat:

Extras din referat:

De ceva vreme se tot vorbeste despre Internet, despre posta electronica, despre informatii, despre baze de date accesate prin intermediul Internetului, despre kackerii care au "spart" coduri, despre scoli, institutii si intreprinderi conectate la Internet, despre oameni care vor sa fie conectati la Internet, sau despre persoane care deja conectate, dau

O gramada de bani pe un abonament la Internet si pe facturi telefonice incarcate.

Dar ce este Internetul?

Internetul este un fel de baza de date gigantica, raspandita la nivelul intregii lumi, in care poti gasi informatii si servicii de toate tipurile, accesibile de la orice calculator conectat la retea.

De acasa sau de la serviciu, de la liceu sau de la facultate, pornind un calculator si formand doar un numar local de telefon ne putem conecta la cel mai mare sistem informatic din lume.

De fapt Internetul este o retea de retele. Prin intermediul calculatorului putem accesa ca utilizatori un alt calculator, numit remote computer (calculator de la distanta); acesta se poate afla la mii de kilometrii departare, insa, cu toate acestea, putem rula programe de pe el ca si cum s-ar afla in aceeasi incapere cu noi. Putem cauta biblioteci de programe oriunde in lume si putem sa luam de acolo tot felul de programe si sa le aducem in calculatorul nostru.

Odata conectat la Internet, calculatorul devine o extensie a ceea ce apare ca un calculator gigant, un calculator cu ramuri pretutindeni in lume. In realitate, calculatorul cominica simultan cu un alt calculator sau cu milioane de calculatoare din lume. Zeci de mii de retele pretutindeni pe globul pamantesc se interconecteaza, schimband informatii intre ele; milioane de oameni folosesc acest sistem in fiecare zi.

De Matei Catalina (Aburycka)

Resursele pe care Internetul le ofera utilizatorului final sunt imense. Acestea se schimba chiar zilnic, asa cum si noile tehnologii informatice le iau locul celor vechi.

"Orasele electronice" sunt finantate de administratia locala, de universitati sau fundatii. Acestea sunt imprastiate peste tot in lume, iar Internetul are rolul de a le interconecta.

In campusurile universale ale Universitatii Politehnica din Bucuresti avem de a face cu un astfel de "oras electronic"; este vorba despre reteaua locala PUB. Prin resursele Centrului sau de comunicatii si prin conexiunea externa la Internet, ea reprezinta nodul central al retelei "The Romanian Education Network (RoEduNet), de care sunt legate retele sau calculatoare din peste 50 de institutii de invatamant si de cultura din tara. Cu ajutorul Internetului putem calatori prin astfel de orase electronice fara a ne ridica de pe scaun.

De Matei Catalina (Aburycka) Istoria Internetului

Prin anii 1960, in cadrul Departamentului de Aparare din SUA a aparut si s-a dezvoltat reteaua ARPANET (Advanced Research Projects Agency NETwork). Reteaua era conceputa astfel incat, daca o parte din retea era distrusa, informatiile puteau sa fie transmise pe alte rute. In anul 1973 reteaua ARPANET a stabilit legaturi si cu calculatoarele din Anglia si Norvegia, devenind o retea internationala. Tot in aceasta perioada, in scopul unor schimburi de informatii stiintifice, au fost conectate si supercalculatoarele din universitatile si companiile mari. In 1977, la reteaua ARPANET s-a adaugat serviciul de posta electronica, iar in anul 1983 protocolul NCP (Network Control Protocol) a fost inlocuit cu protocolul TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) care permite interconectarea unor retele diferit, atat de tip LAN cat si de

Bibliografie:

"Intalnirea cu Internetul" Editura: Teora de Bogdan Patrut

"Tehnologia informatiei"

Editura: Teora de Mariana Milosescu

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lumea internetului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
992 cuvinte
Nr caractere:
5 081 caractere
Marime:
11.31KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)
Tag-uri:
aparitie, istorie, internet
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!