Previzualizare referat:

Cuprins referat:

Despre HTML
Notiuni de baza HTML
Inserarea imaginilor

Extras din referat:

Ce este HTML? Redus la esenta, Limbajul de Marcare HiperText (HiperText Markup Language - HTML) este un set de coduri speciale care se insereaza intr-un text, pentru a adauga informatii despre formatarea si despre legaturi. HTML se bazeaza pe Limbajul Generalizat Standard de Marcare ( Standard Generalized Markup Language - SGML).

Notiuni de baza HTML

Prin conventie, toate informatiile HTML incep cu o paranteza unghiulara deschisa (<) si se termina cu o paranteza unghiulara inchisa (>). Acest control - sau marcaj HTML, cum mai este numit - comunica unui interpretor HTML (program de navigare) ca documentul este scris si format in limbajul HTML standard.

Desi multe controale HTML sunt unitati de sine statatoare, unele dintre ele sunt perechi, avand controale de inceput si sfarsit. Controlul de inceput se numeste control de deschidere, iar cel de sfarsit se numeste de inchidere.

Cer mai important dintre controalele de baza este <html>, care specifica faptul ca informatia care urmeaza este scrisa in limbajul HTML. Marcajul <html> este de tip pereche, deci trebuie sa adaugati un marcaj de inchidere la sfarsitul documentului, care este la fel ca marcajul de deschidere dar are adaugata o bara inclinata: </html>. Orice element situat intre marcajul de deschidere si cel de inchidere capata atributul acelui marcaj.

Cele mai importante marcaje nepereche, si cele folosite cel mai des, specifica trecerea la paragraf nou sau la linie noua. Ele sunt <p> si <br>.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • HTML.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
2/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
516 cuvinte
Nr caractere:
2 709 caractere
Marime:
8.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
TIC (Tehnologia Informației și Comunicării)
Tag-uri:
html, paranteza
Predat:
la liceu
Profil:
Real
Specializare:
Matematică–informatică
Sus!