Managementul calității

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Compartimentul Managementul Calitatii se ocupa cu implementarea si functionarea standardului ISO 9001 (Asigurarea Calitatii Serviciilor). Un Sistem de Management al Calitatii certificat aduce pentru ANAR si Directiile de Ape, urmatoarele beneficii:

- Prin documentarea si tinerea sub control a fluxurilor de lucru creste eficacitatea acestora si calitatea produselor sau serviciilor oferite.

- Creste gradul de responsabilizare si incredere a personalului, oferind un cadru clar de desfasurare a atributiilor.

- Existenta procedurilor accelereaza integrarea noilor angajati.

- Procedurile faciliteaza implementarea unor aplicatii informatice de Managementul Documentelor si Fluxurilor de Lucru, precum si a aplicatiilor de Management Integrat (ERP).

- Existenta unui Sistem de Management al Calitatii este aproape obligatorie in relatiile cu partenerii externi, demonstrand inscrierea organizatiei in tendinta mondiala din domeniul calitatii. De multe ori, Certificatul ISO 9001 este o cerinta expresa a acestor parteneri.

- Manualul Calitatii este un document pretios pentru promovarea imaginii organizatiei.

- Certificatul ISO 9001 reprezinta cartea de vizita a organizatiei, marind increderea partenerilor in calitatea produselor sau serviciilor oferite.

- Certificatul ISO 9001 este un argument puternic in cazul participarii la licitatii sau concursuri de oferte, in cele mai multe cazuri fiind cerinta obligatorie exprimata in caietele de sarcini.

- Certificatul ISO 9001 este un argument pentru accesul organizatiei la programe de finantare.

Este necesara, pentru o mai buna intelegere, o prezentare succinta a semnificatiei conditiilor stabilite de standardul ISO 9001:2000 pentru functionarea unui Sistem de Management al Calitatii:

Sistemul calitatii prevede:

- identificarea proceselor desfasurate, a modului de desfasurare si a legaturilor dintre ele (procese de management, de asigurare a resurselor, de realizare a serviciilor si de monitorizare);

- documentarea Sistemului de Management al Calitatii prin Manualul Calitatii, proceduri de sistem, proceduri si instructiuni de lucru;

- stabilirea modului de elaborare, verificare, aprobare a documentelor si nivelele de responsabilitate implicate, precum si a regulilor

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul Calitatii.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 531 cuvinte
Nr caractere:
10 474 caractere
Marime:
15.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Studiul Calității Produselor și Serviciilor
Tag-uri:
procese, legaturi, elaborare
Predat:
la liceu
Clasa:
a 12-a
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Profesorului:
Ion Daniela
Sus!