Competiția implică calitate

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Principalii factori care, in opinia oamenilor de afaceri contribuie la succesul intreprinderii sunt: produsul sau serviciul de calitate, serviciul sau bunul asigurat clientelei , buna planificare, expertiza personalului, bunele relatii de munca, pretul produsului sau serviciului. In mod independent de acesti factori proprii intreprinderilor, oamenii de afaceri trebuie sa fie determinati si sa posede gustul de reusita in afaceri prin activitatea sustinuta ( in afaceri), disciplina, comunicare, conducere, intuitie, personalitate puternica, asumare de riscuri calculate, spirit national. Pentru a intelege mai bine natura de azi a capitalismului este de ajuns sa comparam destinul a doua intreprinderi celebre care au revolutionat industria informaticii: Apple si Microsoft.

Cei mai multi observatori sunt de acord ca cei de la Apple - creatorii Macintosh?-urilor sunt mai inventivi decat cei de la Microsoft. In anul 1995 Micosoft dezvolta un program logic Windows'95, care regaseste nivelul de accesibilitate disponibil pe Macintosh de aproape zece ani. Totusi Apple este in criza, iar Microsoft infloreste. Apple a comis de fapt o eroare fundamentala prin adoptarea unei strategii protectioniste: in loc sa se specializeze in fabricarea sistemelor logice, firma a vrut sa fabrice totul (programele logice, computerele, imprimantele etc.) Microsoft alege o strategie deschisa: lasa firmele Compaq sau Dell sa fabrice cele mai bune computere, Hewlett Packward cele mai bune imprimante. Rezultatul: Apple este aproape de faliment in timp ce Microsoft a depasit capitalizarea bursiera a IBM. Microsoft si-a limitat "fereastra de vulnerabilitate" dupa cum afirma David Cohen la singurul produs in care era expert: fabricarea de produse logice.

Prin intermediul contractelor incheiate, informatiile circula liber si se difuzeaza rapid. Interconexiunile -deseori imprevizibile- ce au loc in interiorul lumii afacerilor, conduc la perceperea unor noi cai de competitie si a unor oportunitati.

Globalizarea in cresterea pietei este demonstrata prin faptul ca o parte tot mai mare din totalul productiei fabricate in tarile dezvoltate incorporeaza elemente de fabricatie straina. Astfel, exemplul Japoniei este concludent: fiind o tara saraca in resurse, le importa.

Competitivitatea unei natiuni depinde de capacitatea industriala de a-si innoi si dezvolta unele intreprinderi; obtin avantaje fata de cei mai

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Competitia Implica Calitate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 450 cuvinte
Nr caractere:
7 923 caractere
Marime:
12.09KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Referat
Materie:
Studiul Calității Produselor și Serviciilor
Tag-uri:
Competitii, productie, calitate, produse
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Ştiinţe sociale
Sus!