Marketing și comunicare în afaceri - analiza Print Nexun

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Printul publicitar pentru magazinele Nexus este realizat de către agenţia de publicitate Tropic advertising. Aceste magazine aduc în Bucureşti stilul italian încă din anul 1997, având o prezenţă de peste 10 ani în importul de încălţăminte de calitate. Pe lângă încalţămintea importată, în magazinele Nexus se poate găsi şi o linie de pantofi realizaţi în totalitate hand-made de către firma proprie. Printul se adresează unui public exclusivist, oameni de afaceri care aderă la stilul clasic şi care doresc să achiziţioneze produse unice ca design şi calitate.

Produsele hand-made au avantajul de a fi unice, realizate de un designer cu multă migală şi pe baza unui concept propriu. Atunci când clientul cumpără un produs hand-made, cumpără mai mult de un accesoriu sau o pereche de pantofi, cumpără o poveste şi o experienţă. Produsele sunt exclusiviste nu numai prin preţ, ci şi prin seria limitată.

I.Codul morfologic: fotografie/slogan/imaginea produsului

Elementele care alcătuiesc codul morfologic permit lectura mesajului în formă de Z. În partea centrală a printului se pot observa o pereche de pantofi “în construcţie” şi mai mulţi omuleţi care muncesc de zor pentru a termina ultimul pantof. Ei lucrează pe schele şi scăriţe din lemn, fiecare având sarcini bine stabilite pentru a duce la bun sfârşit treaba. În partea dreapta jos găsim un trei omuleţi şi un cazan cu cauciuc topit, doi dintre omuleţi pun lemne pe foc , cel de-al treilea amestecă compoziţia din cazan. În partea de jos a printului pe o bandă neagră, în stânga găsim scris numele magazinului “Nexus” cu litere mari, dedesubt cu litere mai mici este scrisă adresa la care putem găsi magazinul “Piaţa Amzei” şi numerele de telefon şi de fax. În partea dreaptă este prezentat sloganul Nexus “Hand made shoes and accessories”. În print avem prezentată o imagine generică a produselor realizate şi comercializate în cadrul magazinelor Nexus, însă sloganul ne ajută să deducem ce produse putem găsi acolo.

II.Codul iconic (vizual)

Mesajul denotaţiei

Elementele principale ale machete sunt perechea de pantofi, trei sferturi confecţionaţi, ultima bucată urmând a fi ansamblată. Din cauza înălţimii, omuleţii au avut nevoie de schele din lemn pentru a reuşi să “construiască” pantofii. Astfel regăsim mai multe punţi făcute din scânduri, bârne din lemn, schelă, scripete şi o scară din lemn. În interiorul pantofului au fost puse bârne din lemn pentru a se asigura că pantoful va avea forma perfectă. Mai jos regăsim trei omuleţi care stau lângă un cazan, unul amestecă compoziţia iar ceilalţi doi alimentează focul cu beţe. În partea de jos ne sunt prezentate sigla, adresa, datele de contact şi sloganul magazinului.

Mesajul conotaţie

a. Codul pictural

Elementul central al printului este imaginea pantofilor trei sferturi confecţionaţi. Elementul comic este dat de mijloacele prin care sunt confecţionaţi aceşti pantofi: de zece omuleţi pe un şantier improvizat de ei în natură. Aceştia sunt în continuă mişcare, fiecare având un rol bine determinat pentru a duce la bun sfârşit confecţionarea pantofului într-un timp foarte scurt. Elementele din stânga şi dreapta jos au rolul de a aduce lămuriri referitoare la imaginea prezentată în print. Numele şi adresa magazinului sugerează cititorilor unde pot găsi pantofii, sloganul precizează faptul că respectivii pantofi nu sunt unii obişnuiţi , ce pot fi gasiţi în orice magazin, ci sunt pantofi realizaţi hand-made. În afară de pantofi realizaţi hand-made firma Nexus mai produce şi comercializează şi alte produse , cum ar fi genţi şi curele realizate manual.

b. Codul cromatic

Culorile predominante în print sunt verdele şi maroul. Verde sugerează viaţă, natură, echilibru, armonie, stabilitate, bogăţie. Faptul că întreg procesul de confecţionare are loc in natură, pe iarba verde demonstrează că acesta nu are loc industrial, ci într-un alt mediu, manual cu multă migală dar şi pasiune. Maroul, culoarea pământului susţine viaţă şi oferă stabilitate şi siguranţă. Culoare materialului din care sunt confecţionati pantofii, sugerează că aceasta este piele naturală, bine lustruită. Pielea naturală a fost şi este considerată un material clasic, durabil şi foarte aspectuos. Pentru procesul de confecţionare au fost folosite materiale lemnoase şi nu din fier, pentru a arăta că nu sunt folosite maşinării industriale, ci totul este confecţionat hand- made. Sigla firmei , adresa şi sloganul au fost scrise cu alb pe un fond negru. Această combinaţie de culori este caracteristică stilului clasic şi denotă sobrietate.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Marketing si Comunicare in Afaceri - Analiza Print Nexun.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 377 cuvinte
Nr caractere:
6 898 caractere
Marime:
19.72KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științele Comunicării
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Sus!