Campaniile Publicitare

Extras din referat:

Campania publicitara- un ansamblu coerent de operaţii care informează cumpărătorii despre existenta si calitătile unui produs / serviciu si incearcă să-i convingă să-l achiziţioneze, să-l folosească.

Obiectivele pe care le poate viza o astfel de campanie publicitara sunt:

creşterea notorietăţii unei mărci ;

determinarea consumatorului să prefere marca sau produsul respectiv altora similare, reclamele în care se realizează comparatii directe între produse – Pur, Fairy etc.;

- determinarea consumatorului să încerce sau să cumpere marca sau produsul respectiv : gelul de ras Gillette;

- crearea imaginii de marcă în cazul lansării unui nou produs: batoanele de ciocolată cu brînză Dots;

- consolidarea încrederii în marcă :îngheţata Delta, după cazurile de îmbolnăvire cauzate de produs;

- schimbarea imaginii si a perceptiei asupra unui produs: transformarea mărcii Goldstar în LG;

Direcţiile principale ale unei campanii publicitare sunt in numar de sapte .

Cea dintai priveşte estimarea oportunităţii campaniei. Neil Borden precizează cativa factori de luat in considerare in procesul in chestiune; unii sunt legaţi de produsul insuşi: acesta are caracteristici obiective in stare să-l diferenţieze de celelalte produse din categorie sau insuşiri ascunse a căror evidenţiere poate atrage atenţia; alţii privesc apelurile afective de care produsul poate fi legat (la inceputul secolului XX, mamelor li se spunea că vor avea copii sănătoşi dacă ii vor hrăni cu portocale); alţii au in vedere existenţa unei cereri primare pentru produsele din categorie (la apariţia cd-urilor, iubitorii de muzică, foarte interesaţi de acest suport pentru melodiile preferate, erau gata să achiziţioneze un mare număr de asemenea produse); in fine, alţii se referă la fondurile disponibile ale companiei care vrea să lanseze o campanie: se poate foarte bine ca respectiva companie să nu dispună la un moment dat de banii necesari luptei impotriva unor adversari cu bugete mari şi să aştepte să obţină aceste fonduri pe diferite căi.

A doua direcţie este studierea pieţei. Aceasta trebuie să furnizeze concluzii de fineţe privind acţiunea pe piaţă a companiei.. Să constaţi structura pieţei nu inseamna neapărat să faci o remarcă de fineţe, dar poate reprezenta pregătirea unei astfel de remarci.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Campaniile Publicitare.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
1004.88KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științele Comunicării
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Sus!