Analiza de Imagine - Andreea Esca

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Andreea Esca, cunoscuta pentru activiatea sa din “curtea PRO TV- ului”, este una dintre cele mai iubite imagini din televiziune.

Ne-am obisnuit ca televiziunea romana sa fie scena unor schi,bari mai ceva ca intr-o tabla de sah, vedetele semnand contracte periodic, migrand de la om televiziune la alta.

Andreea Esca este un adevarat model al succesului in televiziune si probabil cea mai proeminenta imagine a postului PRO TV. Pentru a ajunge in aceasta postura, Andreea Esca are in spate ani de munca. Nascuta la data de 29.08.1972, in Bucuresti, vedeta este absolventa a Scolii Superioare de Jurnalism. A urmat cursuri de pregatire profesionala la Centrul pentru Jurnalism Independent din Praga, in anul 1924.

- In perioada 1922 – 1924 a fost reporter, realizator si prezentator la SOTI TV.

- Din 1995 este editor – prezentator la Stirile PRO TV.

- In 1995 a realizat documentarul TV “Sistemul de invatamant American”.

- Este membru in echipa “CNN World Report”.

- A realizat transmisiuni in direct din SUA, Madrid, Paris, Helisinki, Varsovia sin u numai.

Desi unii ar putea judeca gresit imaginea acestei femei, considerand ca un prezentator de stiri doar citeste de pe prompter, Andreea dovedeste prin studii si prin proiectele intreprinse de-a lungul timpului ca este mai mult decat o imagine frumoasa pe sticla.

Astfel, putini dintre noi stiu ca in anul 1997 o mai veche pasiune a Andreei, anume picture, s-a concretizat intr-o expozitie in cadrul galeriilor de arta TNB; de asemenea este autoaree cartii “Buna seara Romania, buna eara Bucuresti”.

Din punct de vedere journalistic, activitatea Andreei Esca nu s-a rezumat numai la jobul unui prezentator de stiri; ea si-a extins aria de interes, infiintand si revista “The One”, sub sloganul “ Be the one, not anyone”.

Doar din cele prezentate mai sus, putem san e dam seama ca Andreea Esca si-a creat o imagine care o incadreaza in categoria femeilor de success din Romania.

Andreea Esca este si va ramane vedeta incontestabila a PRO TV- ului si va continua sa fie gazda milioanelo de telespectatori care urmaresc in fiecare seara Stirile PRO TV de la ora 19:00, fiind lider absolut de audienta si la 14 ani de la lansare, acest lucru datorandu-se faptului ca Andreea Esca este cea mai populara, cea mai apreciata si, totodata, cea care se asociaza cel mai puternic cu brandul PRO TV.

Ea insasi a devenit un brand, fiind solicitata pentru multe shooting-uri ale diverselor reviste pentru femei sin u numai; in 2007 Andreea Esca a devenit imagine firmei BMW din Romania, primind, cu aceasta ocazie, un autoturism de tere X3.

Fiind o imagine publica de o asemenea notorietate, Andreea Esca nu este ferita de gurile rele, care spun ca aceasta ar ajunge sa ceara sume exorbitantein schimbul serviciilor sale.

De-a lungul timpului s-au vehiculat numeroase zerouri privind salariul Andreei Esca, iar suma catre care cotidianele s-au indreptat se ridica la nu mai putin de 40000 de euro pe luna. Cu siguranta, daca acesta ar fi adevarul, s-ar datora, in totaliate faptului ca PRO TV-ul stie a-si aprecieze valorile.

Cert este ca imaginea Andreei pe ecran capteaza atentia telespectatorului, PRO TV face audienta si castiga din publicitate mult mai mult decat o plateste pe ea.

Chiar si asa, Andreea Esca a fost nevoita sa treaca printr-o perioada mai grea a carierei sale. Marele minus pentru imaginea ei publica, il regasim in “povestea cu butonul”.

In 2003, emisiunea “cronaca carcotasilor” de la Prima TV a prezentat o imagine inedita cu Andreea Esca, surprinsa in studioul Stirilor PRO TV,inainte de transmisia in direct. In timp ce cosmeticiana ii facea ultimele retusuri la machiaj si coafura, Andreea era foarte nervoasa pentru ca nu intelegea ce ii spune producatorul in casca. Secventa in care Andreea Esca spune “s-a f---t butonul” a ramas celebra.

Cinci ani mai tarziu, in 2008, Andreea Esca apare din nou pe sticla intr-o ipostaza stanjenitoare: intr-o pauza publicitara am putut-o vedea cu bigudiurile in cap.

Despre cei care au facut-o de ras, Andreea Esca a declarat: “ imi plac oamenii care muncesc sin u apreciez foarte tare pe cei care rad de munca altora, nestiind daca ei ar fi in stare sa faca mai bine”.

Andreea Esca a reusit sa stearga aceasta pata de pe imaginea sa prin professionalism, ambitie, seriozitate si incredere in capacitatile sale jurnalistice.

PRO TV- ul nu si-a pus niciodata si nici acum problema inlocuirii Andreei Esca, un jurnalist a carui forta si a carui celebritate au crescut in timp si au facut din ea un adevarat icon al Stirilor de televiziune.

Andreea Esca si-a format o imagine publica pozitiva, fiind cea mai iubita prezentatoare de stiri.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza de Imagine - Andreea Esca.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
6/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
962 cuvinte
Nr caractere:
5 006 caractere
Marime:
54.87KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științele Comunicării
Predat:
la facultate
Materie:
Științele Comunicării
Sus!