Protecția copilului care a săvârșit o faptă penală și nu răspunde penal

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Organul central pentru protectia copilului este Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie din cadrul Guvernului Romaniei care monitorizeaza, coordoneaza din punct de vedere profesional si sprijina financiar programele privind activitatea de protectie a copilului, supravegheaza respectarea legislatiei internationale si nationale in domeniu de catre Serviciile Publice Specializate pentru Protectia Drepturilor Copilului, coordoneaza direct adoptiile internationale. Relatiile dintre Autoritatea Nationala si Serviciile publice specializate sunt relatii de colaborare.

Scopul directiei ca serviciul public specializat in protectia copilului este transpunerea in practica a Normelor Conventiei Organizatiei Natiunilor Unite, in legatura cu protectia copilului si a strategiei guvernamentale in domeniu, activitatea cuprinzand urmatoarele domenii:

- Respectarea si promovarea drepturilor fiecarui copil.

- Asigurarea dezvoltarii copilului in centrul de plasament cat mai apropiat de mediul familial.

- Asigurarea protectiei temporare a copilului in centrul de plasament, asigurand proiectul individual de protectie cu solutii pentru integrarea sau reintegrarea sa familiala.

- Crearea caracterului deschis a centrului catre societate, integrarea acestuia in comunitate prin modul de organizare, functionare, prin relatiile pe care le promoveaza.

- Integrarea personalului centrului de plasament in echipa DGASPC si antrenarea lor in aplicarea strategiei judetene de protectie a copilului,

- Scaderea treptata a numarului de copii ocrotiti in centrul de plasament prin diversificarea serviciilor destinate protectiei copilului, informarea si pregatirea profesionala a personalului.

- Asigurarea ocrotirii copilului in mediul lui natural, in familia biologica, familie de ingrijire temporala ( plasament sau incredintare), asistenti maternali profesionisti, familie adoptatoare.

Articolul 2 din Legea 18/1990, republicata, (prin care România ratifica Conventia Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului) prevede ca :

“Statele parti se angajeaza sa respeste drepturile care sunt enuntate în prezenta conventie si sa le garanteze tuturor copiilor care tin de jurisdictia lor, fara nici o distinctie, indiferent de rasa, culoare, sex, limba, religie, opinie politica sau alta opinie a copilului, a parintilor sau a reprezentantilor sai legali, de originea lor nationala, etnica, sau sociala, de situatia lor materiala, de incapacitatea lor, de nasterea lor sau de alta situatie .

Statele parti vor lua toate masurile corespunzatoare pentru ca acesta sa fie efectiv protejat împotriva oricarei forme de discriminare sau de sanctiuni motivate de situatia juridica, activitatile, opiniile declarate ori convingerile parintilor sai, ale reprezentantilor sai legali ori ale membrilor familiei sale .”

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protectia Copilului Care a Savarsit o Fapta Penala si nu Raspunde Penal.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
9 pagini
Imagini extrase:
9 imagini
Nr cuvinte:
1 924 cuvinte
Nr caractere:
10 501 caractere
Marime:
11.24KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Științe Politice
Predat:
la facultate
Materie:
Științe Politice
Sus!