Nanocristale de TiO2

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1)Introducere.pag 3
2)Metode de obtinere.pag 6
3)Rezultate si discutii.pag 12
4)Domeniul de aplicatii ale nanocristalelor de Ti .pag 14
5)Concluzii.pag 18
6)Bibliografie.pag19

Extras din referat:

1.Introducere

Nanomaterialele ofera o arie extreme de larga de aplicatii practice, cu mari perspective in ceea ce priveste diversificarea sau cresterea performantelor tehnice ale dispozitelevor. In acelasi timp au aparut noi probleme teoretice, tehnologice si aplicative legate de proiectarea proceselor de sinteza a acestore deoarece , fiecare aplicatie reclama o serie de carecteristici morfostructurale bine precizate ale materialului la scara nanometrica. De aici si necesitatea dezvoltarii si dobandirii de cunostinte avansate in elaborarea unor metode de sinteza adecvate , care sa faciliteze un control riguros la dimensiunilor, structurii si proprietatilor acestora.

Se manifesta un mare interes pentru obtinerea de nanomateriale in general si de nanomateriale pe baza oxizi semiconductori in special, datorita diversitatii aplicatilor. Dintre oxizii semicoductori, dioxidul de titan (Ti ) este cel mai important material, fiind studiat foarte mult in ultimii ani si imbunatatit in cateva variante , una din acestea fiind doparea cu diverse elemente chimice (ioni metalici, ioni nemetalici, alti oxizi) urmarindu-se:

influentarea proceselor ce intervin in dinamica mecanismelor cuantice (generarea, deplasarea, recombinarea purtatorilor de sarcina- stimuland participarea acestora la crearea mediului chimic reactiv)

extinderea spectrului radiatiei activatoare spre domeniul vizibil, facand posibila activarea mai eficienta a materialului la lumina solara

1.1 Consideratii generale asupra nanocristalelor de dioxid de titan

Dioxidul de titan se gaseste in minaralele de rutil, brookit si anatas care au aceiasi formula chimica (Ti ), dar sunt diferite din punct de vedere structural. La temperaturi de aprozimativ C, anatasul se transforma in rutil.

Rutilul este cel mai comun si cel mai cunoscut din cele trei minerale, iar anatasul este cel mai rar. Anatasul si rutilul au aceeasi simetrie tetragonala

Dioxidul de titan este ales pt ca este un semiconductor, datorita diversitatii aplicatiilor, dar si pentru are niste proprietati care il fac sa poata fi studiat ca:

Observații:

Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta a Materialelor, Bucuresti

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Nanocristale de TiO2.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
20 pagini
Imagini extrase:
20 imagini
Nr cuvinte:
1 802 cuvinte
Nr caractere:
10 963 caractere
Marime:
8.21MB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Materialelor
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Materialelor
Profesorului:
Ecaterina Andronescu
Sus!