Industria Auto

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Industria de automobile este foarte largă şi este orientată spre piaţă şi resursele de forţă de muncă, şi mai puţin spre apropierea de semifabricate, cu toate că această subramură cunsumă 90% din sticla organică, 70% din cauciucul sintetic, 52% din oţelurile speciale, 50% din laminatele de aluminiu. Ea este subramura care atrage spre sine numeroase întreprinderi.

În principalele state producătoare de automobile această subramură este amplasată în centrele mari urbane, unde există forţă calificată de muncă şi piaţă de comercializare a producţiei.

Producţia mondială de automobile este de 50 milioane bucăţi pe an, dintre care circa 35 milioane revin autoturismelor. Principalii producători sunt Japonia, S.U.A., Germania, Franţa, Spania, Italia, Coreea de Sud.

Industria de automobile este una dintre cele mai înalt monopolizate. Printre cele mai mari monopoluri se evedenţiază “General Motors”, ”Ford”, ”Chrysler” (S.U.A), “Toyota”, ”Nissan”, ”Mitsubishi”, “Honda”(Japonia), ”Volkswagen” (Germania), “Fiat”(Italia).

Aceste monopoluri au uzine de automobile în multe ţări din lume.

Printre cele mai mari centre constructoare de automobile se remarcă Detroit, New York (S.U.A.), Yokohama, Tokyo(Japonia), Wolfsburg, Stuttgart(Germania), Paris, Lyon (Franţa), Londra( Marea Britanie), Torino(Italia).

Automobilul este un vehicol rutier, carosat si suspendat elastic pe cel putin trei roti - care se poate deplasa pe mijloace de propulsie proprii in diferite conditii diferite de teren - destinat transportului direct sau prin tractarea al unor incarcaturi ce pot fi bunuri, persoane.

Primul proiect de automobil a fost opera lui Leonardo da Vinci(1452-1519), care preciza actionarea autovehicolului cu motor oralogic (cu arc special). Proiectul nu a fost realizat niciodata.

Peste 60 de milioane de automobile sunt produse în fiecare an. Majoritatea au patru roţi şi un motor cu ardere interna tip piston, răcit cu apă, alimentat cu gazolină/benzină sau cu motorină. Din nefericire, arderea combustibililor fosili de către autoturisme la o scară atît de largă provoacă o gravă poluare a aerului si poluare fonica, iar drumurile ocupă terenuri valoroase. Automobilele sunt responsabile pentru 25% din emisiile de dioxid de carbon din lume. Dioxidul de carbon gazos contribuie foarte mult la incălzirea globală. Fabricanţii precum şi şoferii devin din ce în ce mai conştienţi de efectul negativ al motorului cu ardere internă, ceea ce are ca rezultat faptul că construcţia de automobile este constant înbunătăţită, pentru a produce autoturisme mai eficiente şi mai sigure din punct de vedere ecologic.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Industria Auto.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
12 pagini
Imagini extrase:
12 imagini
Nr cuvinte:
2 910 cuvinte
Nr caractere:
16 019 caractere
Marime:
732.18KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Materialelor
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Materialelor
Sus!