Primăria Municipiului Timișoara - Analiza Site

Previzualizare referat:

Extras din referat:

În realizarea lucrării am ales site-ul primăriei Timișoara. Fiecare primărie trebuie să aibă un site oficial, acesta reprezentând, în momentul actual, un "instrument modern, specilizat de comunicare şi informare" și chiar indispensabil. Astfel, primăria are un site prin intermediul căruia cetățenii au acces la informații într-un mod mai eficient ce nu necesită deplasarea personală a acestora la sediul primăriei.

Potrivit legii, site-ul ar trebui să reprezinte „oglinda” a tot ceea ce" mişcă" în primărie.

Motivul principal pentru care este creat un site al unei primării este acela de a facilita accesul cetățenilor la informațiile de interes public. Pagina web pune la dispoziţia fiecărui vizitator informaţiile timp de 24 de ore din 24, putând fi accesată de oriunde doar cu condiţia de a fi conectat la internet.

Site-ul are prezentat în pagina principală informații sau link-uri către paginile ce conțin informații despre oraș ( istoric, localizare, populație, distribuție demografică,etc).

În pagina principală a site-ului primăriei Timișoara există sus, în partea dreaptă a site-ului 5 steaguri ce oferă utilizatorul posibilitatea de a selecta limba în care dorește să îi apară informațiile (română, engleză, germană, spaniolă, maghiară ). Acesta permite accesul străinilor la informațiile publice, constituind totodată un mijloc de promovare a comunității, de atragere a investitorilor străini cât și a turiștilor în zonă. În comparație cu site-ul primăriei Timișoara, site-ul primăriei Bârlad nu dispune de o traducere a acestuia într-o limbă de circulație internațională.

Din primele clipe când deschizi site-ul primărie Bârlad observi simplitatea acestuia, în partea stângă existând ferestre ce permit cetățeanului să navigheze spre alte linkuri. În prima pagină sunt prezentate doar domeniile generale, precum: cultură, administrație locală, educație, muncă etc., fără a fi prezentat conținutul detaliat al fiecăriu domeni pentru a facilita căutarea informațiilor de către cetățean.

Spre deosebire de acest site, site-ul primăriei Timișoara este mai detaliat încă de la pagina principală detaliind fiecare ramură. Această prezentare oferă fiecăriu cetățean, chiar și celui care nu este foarte priceput în utilizarea Internetului, posibilitatea de a accesa direct ceea ce îl interesează fără a mai fi nevoit să caute prin mulțimea de pagini, să facă legături între link-uri.

Am remarcat la ambele site-uri lipsa prelegerii primarului ce oferă un "bun venit" cetățenilor, descrierea scopului pentru care a fost creat site-ului, oferindu-le astfel, indirect, încredere în navigarea pe site și certitudinea că informațiile sunt corecte. În opinia mea această modalitate de "întâmpinare a cetățenilor" nu trebuie să lipsească de pe nici un site al unei primării.

Site-ul primăriei Municipiului Bârlad are postat sus, în partea dreaptă a paginii un număr de telefon "tel. verde" la care cetățenii pot suna gratuit pentru a afla informații utile. Tot aici mai apre pe site o obțiune ce dă posibilitatea cetățeanului de a se înscrie online la audiențe. Existența acestora presupune economie de timp deoarece nu mai este necesară deplasarea cetățeanului la ghișeu, orele nesfârșite de așteptare pentru a obține o dată la care primarul sau viceprimarul te pot primi în audiență.

Pe site-ul primăriei Timișoara, pentru a afla informațiile despre audiențe, cetățenii trebuie navigheze către o altă pagină specificată în partea stângă unde sunt detaliate informațiile cuprinse de fiecare domeniu. Astfel aici sunt prezentate foarte detaliat orele la care cetățenii pot veni în audiență la fiecare direcție precum și zilele în care au loc audienșele.

În opinia mea programarea online a cetățenilor la audiențe este foarte utilă semnificând timp câștigat de către ambele părți dar și stres și nervi mai puțini. Secțiunea cu audiențe trebuie să fie așezată pe site astfel încât să fie ușor de accesat, să fie postată separat așa cum este pe site-ul primăriei Bârlad. Ceea ce lipsește site-ului este prezentarea clară a zilelor și intervalelor orare la care cetățenii se pot programa la audiențe, aspect ce se găsește pe site-ul primăriei Timișoara. Pe site-ul primăriei Bârlad programul audiențelor nu este foarte explicit, de exemplu:" a treia zi de marti din lună". Astfel de formulări au ca finalitate confuzia cetățeanului și necesitatea deplasării până la sediul primăriei pentru a se programa în audiență.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Primaria Municipiului Timisoara - Analiza Site.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
2 068 cuvinte
Nr caractere:
10 168 caractere
Marime:
18.64KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Administrației
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Profesorului:
Stoica Ovidiu
Sus!