Motivarea Resurselor Umane

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Lista site-uri:

a) Site 1: www.magazinuldemuzica.ro S.C. Magazinuldemuzica S.R.L

b) Site 2: www.senia.ro Senia Company 999

c) Site 3 : www.guitarshop.ro S.C.ProGuitar S.R.L

Tematica : ProMuzica.

2.Analiza comparativă a site-urilor www.magazinuldemuzica.ro, www.senia.ro, www.guitarshop.ro

Tabel comparativ al site-urilor:

Caracteristici www.magazinuldemuzica.ro www.senia.ro www.guitarshop.ro

A. Conținut informațional

Informații produs FB1 FB2 FB3

Caracteristici tehnice ale produselor

- Aspect produs B4 S5 FB6

- Design B7 B8 FB9

- Dimensiuni FB10 FB11 FB12

Caracteristici economice ale produselor

- Preț S13 FB14 FB15

- Garanții oferite FB16 FB17 FB18

- Credit B19 NS20 FB21

- Termen de livrare FB22 FB23 FB24

- Mijloc de transport FB25 NS26 FB27

B.Performanțele site-ului

- Atractivitatea site-ului S28 B29 FB30

- Ușurința navigării FB31 FB32 FB33

- Viteza de obținere a informației FB34 FB35 FB36

1. În funcție de categoria de care aparține produsul ( amplificatoare, accesorii, intrumente), acestuia îi sunt prezentate toate caracteristicile necesare unui posibil cumpărător pentru a-și forma o idee despre produs.

2. Am acordat calificativul Foarte Bine deoarece produsele expuse sunt prezentate în detaliu într-o pagină individuala unde, după o scurtă descriere, sunt enumerate toate caracteristicile acestora, precum greutate netă și brută, voltaj (acolo unde este cazul), număr de inputuri.

3. Nu numai că există linkuri pentru informații suplimentare pentru fiecare produs în parte, dar în paginile deschise de acestea există clipuri în care diferiți interpreți utilizează modelul în cauză, o listă cu alte modele de chitare asemănătoare, plus un link către o altă pagină în care sunt înșirate specificațiile tehnice, de specialitate, în funcție de fiecare produs.

4. Unele produse prezentate (de exemplu, orga Roland At-75) sunt însoțite de imagini detaliate, de cele mai multe ori până la patru, cinci imagini reprezentând produsul din mai multe unghiuri, dar altele (acordeonul Weltmeister Perle 26/48/II/3) nu au decât o imagine, ceea nu permite potențialului cumpărător să-și facă o parere avizată. Dar am notat cu calificativul Bine datorită existenței clipurilor în care produsele sunt utilizate.

5. Deși nu oferă atât de multe imagini cu produsele în cauză precum celelalte site-uri, imaginile oferite sunt de calitate superioară și există un buton special ce permite vizualizarea imaginii într-o rezoluție foarte mare așa că am notat cu Satisfacator.

6. Site-ul oferă posibilitatea de a vizualiza imagini detaliate cu toate produsele oferite, dar și clipuri în care acestea sunt utilizate.

7. Produsele prezentate au un design interesant, însă, din punctul meu de vedere, nimic nu iese în evidență în mod special.

8. Designul produselor este unul standardizat, modelele prezentate nefiind cu nimic mai bune sau mai proaste decât altele prezentate pe site-uri cu acelașii profil.

9. Specializarea magazinului pe chitare și accesorii de chitare este evidentă prin exemplele de instrumente personalizate în stiluri unice și interesante, iar acest lucru m-a determinat să notez cu Foarte Bine.

10. Nivelul de detaliere a caracteristicilor produselor prezentate este unul profesionist și pe placul meu, de aceea am acordat calificativul Foarte Bine; spre exemplu, în cazul pianului Roland HP-201 sunt incluse toate informațiile posibile despre acesta: PHA II claviatură mecanică,cu 88 clape, cu tușeu natural,care raspunde la apăsare cu sensibilitate și dinamism), la inregistrator, editor de ritm, reglarea volumui sonor, dimensiuni (inălțime, lățime, adâncime, greutate), accesorii (manual de utilizare, căști), mobilier, de excepție, finisaj în lemn.

11. Indiferent de tipul de instrument, accesoriu sau set oferit, informațiile suplimentare sunt prezentate individual și în detaliu ; spre exemplu, în cazul chitarei Bc Rich Mockingbird Thinline se menționează că are corpul din lemn de pin, gif din lemn de arțar, tastieră și bridge din lemn de trandafir, 24 taste Jumbo, hardware cromat. Am acordat calificativul Foarte Bine deoarece consider că există suficiente specificații referitoare la detaliile tehnice ale produsului.

12. Linkul marcat “Specificații” caracteristic paginii fiecărui produs trimite către o altă pagină ce conține absolut toate informațiile necesare oricărui tip de client, de la un începător entuziasmat la un profesionist cu ochiul format.

13. Prețurile sunt listate vizibil, dar numai pentru valori în Euro și ținând cont de faptul că site-ul este unul românesc, consider că prețurile ar fi trebuit să fie în RON.

14. Prețurile sunt listate vizibil, în RON.

15. Prețurile sunt listate vizibil, în RON.

16. Din punct de vedere al garanțiilor oferite, am notat site-ul cu calificativul Foarte Bine deoarece există un paragraf extins ce face referință la condițiile de garanție astfel incât potențialul cumpărător știe dinainte că garanția nu se aplică produselor sau componentelor care s-au defectat datorită manipulării necorespunzatoare, că garanția încetează dacă echipamentul a fost reparat de o persoană neautorizată sau că pierderea certificatului de garanție atrage după sine ieșirea din garanție a produsului.

17. Termenul de garanție pentru fiecare produs este specificat în mod clar și vizibil, pe pagina de detalii a fiecărui produs ; garanția este în general de 24 luni, ceea ce mi se pare mulțumitoare.

18. Termenele de garanție oferite pentru produse sunt listate vizibil în secțiunea « Termeni și condiții » și sunt în conformitate cu legislația în vigoare ; în cazul acestui site garanția este de 12 luni, iar durata medie a produsului este de 5 ani.

19. În ceea ce privește formele de plată, există un paragraf special intitulat « Cum plătesc? » ce face referință la modul în care se poate achita contravaloarea produselor și în ce condiții ; am acordat doar calificativul Bine deoarece deși plata se face la livrare în momentul primirii produselor acasă și nu se cere avans, se menționează că prețul produsului e doar informativ și se poate modifica fără înștiințarea prealabila.

20. Nu este precizată posibilitatea utilizării cărții de credit în vederea cumpărării produselor. Dacă ar fi să fac o recomandare în acest sens, aș propune implementarea unor astfel de mijloace de plată.

21. Există mai multe paragrafe ce se referă la modul în care se poate face plata cu cartea de credit.

22. Detaliile legate de condițiile de livrare sunt prezentate detaliat într-o secțiune separată; termenul de livrare este în medie de 3-14 zile, dar este bine că potențialii cumpărători sunt avertizați că anumite produse (pianele clasice, tobele acustice) au nevoie de condiții speciale de temperatură și umiditate la depozitare, iar durata livrării se duce către 7-12 zile.

23. La fiecare produs în parte, în secțiunea « Disclaimer » este specificat că dacă plasezi o comanda până la ora 14.00 (luni-vineri), produsele se pot livra în 24 ore în funcție de destinație. Prezența acestei secțiuni oferă informații necesare oricărui cumpărător.

24. Sunt specificați termenii de livrare valabili pentru toate produsele.

25. Sunt specificate mijloacele de livrare (prin curier rapid sau prin poșta română) și tarifele de livrare (comanda minimă este de 30 euro) ; livrarea e gratuită doar în orașele în care sunt sedii FanCurier, la comenzi peste 500 RON.

Observații:

Universitatea Petrol-Gaze Ploiești

Facultatea de Științe Economice

Specializarea: Masterat - Sisteme cu baze de date pentru afaceri

Cursul : Modelarea Sistemelor Informatice

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Motivarea Resurselor Umane.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
4 220 cuvinte
Nr caractere:
23 394 caractere
Marime:
33.84KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Administrației
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Profesorului:
Nicoleta Hornianschi
Sus!