Idei de îmbunătățit la SC Naharneac

Previzualizare referat:

Extras din referat:

I. Coerenţa şi pertinenţa ideii

În prezentarea unei idei de îmbunătăţire a firmei în care am efectuat stagiul de practică nu m-am putut opri asupra uneia singură, si am ales să vorbesc despre toate 3. Prima dintre ele se referă la fidelizarea clienţilor, printr-un sistemt simplu. Oferindu-le diverse servicii gratuite, în momentul în care aceştia acumulează un anumit număr de puncte. Puncte ce ar varia în funcţie de preţul serviciului de care beneficiază în service-ul nostrum. Panoul faimei ar fi o idée de îmbunătăţire a marketingului pe plan local, pentru a arata clienţilor care intră în service printr-un simplu panou cu fotografii, schimbările majore suferite de unele maşini, pentru a putea observa îndemânarea meşterilor noştri. Monitorizarea on line ar fi un serviciu sofisticat, nou pe piaţă.Acesta se referă la implementarea unor fişe de service, afişate on line, pentru ca posesorul maşinii să poată verifica stadiul lucrărilor fără a efectua un drum sau un telefon la service.

II. Prezentarea generală a firmei

Firma în cadrul căreia am efectuat stagiul de practică aferent anului II de facultate este SC AUTO NAHARNEAC SRL. Aceasta a fosr înfiinţată în anul 1992 bazându-se pe calitatea deosebită a serviciilor si produselor, fiind o companie cunoscută în judeţul Suceava printre primele 3 de pe piaţă.

În cadrul firmei sunt angajaţi un număr de 27 de oameni cu experienţă în efectuarea de servicii profesioniste de service auto, având o bogată experienţă pe piaţa din România. În cadrul service-ului funcţionează următoarele departamente : magazine de piese auto, staţie ITP, mecanică auto, diagnoză, tinichigerie/vopsitorie, spălătorie şi cosmetica auto.

Una din principalele misiuni ale firmei este de a asigura clienţilor o calitate superioară a serviciilor la preţuri minime.

III. Ideea de îmbunătăţire a firmei

Începând cu sfârşitul anului 2008, majoritatea firmelor care operează în România au început să simtă efectele crizei economice mondiale, acestea dorind să îşi scadă cumva cheltuielile de operare pentru a-şi păstra o oarecare marja de siguranţă în activitatea curentă.

Precum ştiţi, unele dintre cele mai mari cheltuieli pe care o întreprindere le poate avea sunt cele legate de angajaţi: salarii, prime, sporuri, asigurări medicale etc. Prin scăderea cheltuielilor salariale sau a numărului de angajati pur şi simplu, multe întreprinderi au considerat ca măresc eficienta economică a activităţii, conducerea neluând totuşi în calcul scăderea veniturilor provocată de reducerea numărului de angajaţi/reducerea calităţii muncii angajaţilor cauzată de nemulţumirea acestora.

De aceea, de cele mai multe ori o dată cu scăderea randamentului angajaţilor apare şi o scădere a gradului de mulţumire a clienţilor. Acest lucru la rândul său duce la scăderea profitabilităţii firmei, şi a numaruli de clienţi.

III.1. Argumentarea ideii

Reuşind să stau pe perioada practicii în interiorul firmei, şi să depistez cum funcţionează modul de interacţiune cu clienţii, cred că aş avea câteva idei spre îmbunătăţirea sau îmbogăţirea unor sectoare.

Ţinând cont că firma, prestatoare de servicii auto, se adresează unui număr mare de clienţi, aceasta ar trebui să introducă, pe lângă sistemul de fidelizare existent unul continuu, care să atragă mai mulţi clienţi, în defavoarea firmelor competente. Având în vedere, ca mulţi dintre clienţii pe care îi are service-ul, de cele mai multe ori revin pentru orice problemă, sau pentru achiziţionarea de piese, întreţinere etc, ar trebui inventat un serviciu de fidelizare pe bază de puncte.

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Idei de Imbunatatit la SC Naharneac.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
2 438 cuvinte
Nr caractere:
11 328 caractere
Marime:
42.35KB (arhivat)
Publicat de:
NNT 1 P.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Știința Administrației
Predat:
la facultate
Materie:
Știința Administrației
Sus!